Io Chokona / Atina, 14 Ağustos () - Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüşmelerde kabul edilen  yeni kredi anlaşmasına ilişkin alınması öngörülen önlemleri içeren tasarı Parlamento'da, muhalefetin de desteğiyle kabul edildi.

Yunanistan ekonomisini destekleyecek üçüncü kredi paketinin onaylanması için toplanan Yunanistan Parlamentosu'ndaki oylama, yedi saat süren çok sert tartışmalı görüşmelerden sonra sabah yerel saat ile saat 9.00’da başladı.

Yunanistan'de Syriza hükümeti, Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu temsilcilerinden oluşan Troyka ekibiyle sürdürdüğü görüşmeler sonucunda 11 Ağustos Salı günü uzlaşmaya varmıştı.

Başbakan Aleksis Çipras, görüşmelerin son gününden önce geç saatlere kadar üst üste yaptığı telefon konuşmaları ile Almanya’nın çıkardığı zorlukları aşmaya çalışmış bu ülkenin önerdiği köprü borç paketini görüşmelerden uzaklaştırarak uzlaşmaya varılmıştı.

Çipras, zorlukların aşılmasında bir kez daha François Hollande ve Jean-Claude Juncker’in desteğini aldı. Anlaşmanın Yunanistan Parlamentosu'nda kabul edilmesinin ardından bugün geç saatlerde gerçekleşecek Eurogroup toplantısında Almanya’nın nasıl bir tepki göstereceği merak ediliyor.