DÜNYA Kick Boks Şampiyonu 'Berlin Kaplanı' lakaplı Bülent Karaman, 10 Ekim'de Karl Glischynski ile yapacağı unvan maçına memleketi Kayseri'nin Tomarza ilçesinde hazırlanıyor.
Berlin Kaplanı lakaplı Bülent Karaman, 2013 yılında ünlü Kick Boksçu Werner Kreiskott'u devirerek ağır siklette Dünya Şampiyonu olan Tomarza'nın Toklar Mahallesi doğumlu 34 yaşındaki Bülent Karaman, aynı zamanda antrenörlüğünü yapan ağabeyleri Alpaslan ve Cezmi Karaman, Tomarza'ya geldi. Yaz aylarında Türkiye’ye gelerek memleketlerini ziyaret eden sporcu kardeşler, aynı zamanda ilçenin temiz havasında antrenmanlarını sürdürüyorlar.
Maçlarının büyük bir bölümünün Almanya’da olduğunu belirten antrenör Cezmi Karaman, "Kardeşim olan boksörümüz Bülent, 10 Ekim Cumartesi Günü Almanya’nın Rostoxk şehrinde bugüne kadar 52 maçının 48’ni nakavt ile kazan ünlü boksör Karl Glischynski karşı karşıya gelecek. Şu an bu maça yoğunlaşmış durumdayız. Allah'ın izni ile Dünya Boks Şampiyonu Bülent Karaman, bu maçı da kazanacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Tomarzalı hemşerilerimizin bizler için bol bol dua etmelerini istiyoruz. Tomarza’ya geldiğimiz ilk günden bugüne kadar hemşerilerimizin yoğun ilgi ve alakası bizleri çok mutlu etti. Hem hemşerilerimizin hem de ülkemizin yüzünü kara çıkarmayıp, 10 Ekim Cumartesi günü yapılacak unvan maçında bir kez daha şanlı Türk bayrağımızı göndere çekeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI