Mısır Havayolları (EgyptAir), Fransa'nın başkenti Paris'ten Kahire'ye gitmek üzere havalanan uçaklarının radardan kaybolduğunu açıkladı. Uçakla irtibat Mısır hava sahasına girdikten kısa bir süre sonra, yerel saatle 02:45'te kesildi. Airbus A320 tipi uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ve 3'ü güvenlik, 7'si de uçuş görevlisi olmak üzere 10 da mürettebat bulunuyordu.
Havayolları'nın MS804 sefer sayılı uçağı dün gece 23:05'te Fransa'nın başkenti Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'ndan havalanmıştı.
Uçağın Doğu Akdeniz üzerinde, Mısır hava sahasının yaklaşık 16 km içinde, 11 bin 500 metre yükseklikteyken radardan kaybolduğu bildirildi.

SON İRTİBAT KAYBOLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE
Fransa Başbakanı Manuel Valls, uçağın akıbeti konusunda her seçeneğin masada olduğunu ifade etti ve "Bu aşamada hiçbir teoriyi gözardı edemeyiz. Mısır'da hem askeri yetkililerle hem de hükümet temsilcileriyle temas halindeyiz" dedi.



Devlete ait Mısır gazetesi Ahram, uçakla son irtibatın, radardan kaybolmadan 10 dakika önce gerçekleştiğini ifade etti.
Arama ve kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi.

MISIR VE YUNAN GEMİLERİ ARIYOR
Mısır'da yayın yapan ON TV televizyon kanalı, Mısır ve Yunan ordularına ait askeri arama - kurtarma gemilerinin yola çıktığını ve çalışmalara başladığını aktardı.

İMDAT SİNYALİ VERMEDİ
EgyptAir Tönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Abdül, uçağın radardan aybolmadan önce herhangi bir imdat sinyali veya acil yardım çağrısı vermediğini söyledi.

12 AYRI ÜLKEDEN İNSAN VARDI
Abdül ayrıca uçağın havalanmasından önce de herhangi bir sorunun rapor edilmediğini belirtti. EgyptAir, uçaktaki yolcuların milliyetlerini de açıkladı.

Buna göre uçakta 15 Fransız, 30 Mısırlı, bir İngiliz, bir Belçikalı, iki Iraklı, bir Kuveytli, bir Suudi Arabistanlı, bir Sudanlı, bir Çinli, bir Portekizli, bir Cezayirli ve bir de Kanadalı bulunuyordu.



'DENİZE ÇAKILMIŞ OLABİLİR'
Reuters haber ajansı, Mısırlı sivil havacılık yetkililerinin, uçağın denize düşmüş olabileceğini söylediğini duyurdu.

TWITTER ÜZERİNDEN DUYURUYOR
Uçağın yapım yılının 2003 olduğu, pilotun 2101 saati Airbus 320'de olmak üzere 6275 saat uçuş tecrübesi olduğu açıklandı. EgyptAir uçakla ilgili ellerine ulaşan son bilgileri Twitter hesabı üzerinden duyuruyor.

Havayolu şirketi ayrıca yolcu yakınları için Mısır'dan ve ülke dışından ücretsiz olarak ulaşabilecekleri telefon hattı kurdu.

Kaynak: BBC Türkçe