ABD Başkanı Barack Obama ile ilgili ajanslara düşen haberde “Yaklaşık yedi ay sonra iş arıyor olacağım ve bundan dolayı mutluyum. LinkedIn hesabı açacağım ve karşıma neler çıkacağına bakacağım” şeklinde açıklaması olmuştu.
Obama’nın iş aradığını televizyonlardan izleyen Kadirlili 8 şubeli bir marketler zincirinin sahibi iş adamı Kasım Yasdıoğlu Obama’ya Twitter'den tweet atarak markette tezgahtarlık teklifinde bulundu. "Gelirse, kabul ederse, çalışırsa başım gözüm üstüne" diyen Yasdıoğlu, “Dün haberlerde izledim. Sayın Barack Obama iş arıyormuş. Benim de zaten 156 tane çalışanım var. Birde kendisini işe alırım 157 olur. Yalnız bir şartım var. 7 ay süresi kalmış. 7 ay orada dursun. Dünya barışını sağlasın. Kasap bölümümüz de, manav reyonumuz da yer var. Marketimizin kapıları sonuna kadar kendisine açık. İstediği bölümde çalışabilir” dedi.

Patronlarının bu ilginç iş teklifine çalışanlar da sevindi. Market çalışanı bir işçi, “Başkan Obama bizim iş yerine gelirse biz de seviniriz. Mesai arkadaşı oluruz. Ben manav reyonunda çalışıyorum. Ürünleri tezgaha ben diziyorum. Kendisini yanıma alırım. Kısa zamanda işi de öğretirim. Beraber çalışıp gideriz” diye konuştu.
İş yeri sahibi Kasım Yasdıoğlu’nun Başkan Obama’ya attığı iş teklifi tweetinin ulaşıp ulaşmayacağı ise merak konusu oldu.