Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Televizyon Yayıncıları Derneğinin çalışma toplantısında medya kuruluşlarının objektif davranarak milletin değerlerine saygı duymasını ve öz yönetim mekanizmalarının oluşturulmasını gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye bu terör belasından kurtulacaktır. Medya kamuoyunun ilgilerini, tercihlerini aksedecek objektif bir vazife görmek durumundadır. Türkiye'de meyda ortak değerlerimize, çıkarlarımıza saygılı davranmalıdır. 78 milyonu ortak değerleri neyse bu değerlerimize dikkat ve itibar etmesi gerekiyor. Medya kendi öz denetimini yapmalıdır." diye konuştu.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları:

Yapılan bu saldırı Türkiye'ye yapılan açık bir saldırıdır. Türkiye 22 Temmuz'dan bu yana çok farklı alanlarda saldırılar altında. Doğrudan doğruya Türkiye'deki demokrasiyi hedef alarak sanatlarını, terörü icra ediyorlar. Siz değerli medya mensuplarının da ortak nefes olmanız gerektiğini ifade ediyorum. İnşallah Türkiye bu terör belasından kurtulacaktır.

"MEDYA OBJEKTİF OLMALIDIR"

Medya kamuoyunun ilgilerini, tercihlerini aksedecek objektif bir vazife görmek durumundadır. Türkiye'nin siyasi tarihini hiç bilmeyen birisi Türkiye'nin sadece medya tarihini incelerse darbe tarihlerini bile verebilir. Türkiye tekelci medya anlayışını geri bıraktı. Sadece belli büyük firmaların tekelleştiği dönemler geri kaldı. Bu yazılı medya açısından böyle olduğu gibi bütün alanlarda yaşanan bir durumdur. Bugün zaten medya dediğiniz şey internete kadar çok geniş bir alana yayılmıştır.

"MEDYA KENDİ ÖZ DENETİMİNİ SAĞLAMALI"

Türkiye'de meyda ortak değerlerimize, çıkarlarımıza saygılı davranmalıdır. 78 milyonu ortak değerleri neyse bu değerlerimize dikkat ve itibar etmesi gerekiyor. Gerçeği araştırmak için peşine düşen ve anlayışta olmalı. Somut veriler ve insan hakları konusunda tavizsiz olmasını, farklılığını koruduğu gibi başkaların farklılıklarını da korumalıdır. Medya'ya kusursuz olarak hareket olanağı sağlayacak yasal alt yapı oluşturulmalı. Türkiye'de özgür ve bağımsız bir basın oluşturmakta vazifemizdir.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKASINDA HER ZAMAN BİRİLERİ VAR"

Dünyanın her yerindeki terör örgütleri tek başına hareket etmiyor. Her zaman arkalarında birilerinin olduğu görülüyor. Dağlarda yürümesini bilmeyen kişilerin, en önemli başkentlerde sistematik eylemlerine baktığımızda bunların arkasında birilerinin olduğu anlaşılıyor.