Dün terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin büyük çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in sözde başkenti Rakka'nın doğusundan kente girdiği duyurulmuştu. Çatışmalar devam ederken ABD'nin IŞİD ile mücadele özel temsilcisi resmi kimliği ile tanınan Brett McGurk'ten operasyonla ilgili açıklama geldi. 
 
McGurk Bağdat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada; Rakka operasyonunun hızlanacağını açıkladı.
 
Musul'a benzer olduğunu dile getiren MCGurk, Rakka operasyonunun şu an seyir halinde olduğunu ve IŞİD'lilerin Musul'daki son mahallelerine indiklerini belirttti. Ayrıca bu adımların IŞİD'i nihai bozguna uğratma konusunda kritik unsurlar olduğunu ancak bunun için uzun vadeli bir çaba gerektireceğini dile getirdi.
Dün ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff  Davis, ABD’nin Rakka operasyonu kapsamında PYD/PKK’nın ana omurgasını oluşturduğu  Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) taktik ve silah desteğinin yanı sıra Apache  tipi saldırı helikopterleri, Obüs topları ve HIMARS füzeleri ile destek  verdiklerini açıklamıştı. 
 
"TÜRKİYE'NİN HASSASİYETLERİ KARŞISINDA DUYARLIYIZ"
 
Türkiye’nin Rakka operasyonu kapsamında PKK terör örgütünün Suriye  kolu olan PYD/YPG’ye silah verilmesi konusundaki hassasiyetleri karşısında  "duyarlı" olduklarını ifade eden Davis, bir koalisyon ortağı olarak Türkiye ile  yakın temas halinde olduklarını kaydetmişti. 

Kaynak:Gazetevatan