Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen “18 Mart Şehitleri Anma Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet alanında sabah düzenlenen anma programında Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumundan sonra tören Atatürk Kültür Merkezi (AKM) toplantı salonunda devam etti. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Devrek Hamidiye Anadolu Lisesinin hazırladığı “Çanakkale 18 Mart Şehitler Günü” programın ardından etkinlik sona erdi.
Düzenlenen programa, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Görgülü,Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni belediye Başkanı Satılmış Gebeş,AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, daire müdürleri, muharip gaziler, şehit aileleri, askerler, diğer siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Organize edilen etkinliğin ardından Devrekli Şehit Piyade Yüzbaşı Hasan Hatıl’ın Sofular Köyündeki mezarı ziyaret edildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Devrek Müftülüğü’nün ortaklaşa organize ettiği ziyaretin ardından tüm şehitler için dua yapıldı.