Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim programları kapsamında ’Resmi yazışma kuralları’ semineri verildi.
Van Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından VASKİ’nin kurumsal kimliğinin oluşması ve beraberinde hizmetlerden yararlanan ve diğer tüm kurumlara kısa sürede verimli bilgi verebilmek için mart ayında yürürlüğe girecek yeni ’resmi yazışma kuralları’ semineri düzenledi. VATBO toplantı salonunda yapılan resmi yazışma usul ve esas kurallarına ilişkin seminere VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Atabay, VASKİ daire başkanları ve VASKİ personelleri katıldı. VASKİ personelinin daha verimli çalışması amacıyla hizmet içi eğitim programının ilkini resmi yazışma kurallarına ayırdıklarını ifade eden VASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Sevil Ersan Altuni, ’’2015 yılının ilk eğitim programı resmi yazışma kuralları oldu. Yıl içerisinde değişik günlere yaymış olduğumuz diğer eğitim programlarımızla kurumsallaşmada önemli aşamalar kaydedilecek ve yurttaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak hedefimizdir" dedi.
’Resmi Yazışma Kuralları Semineri’nden önce konuşan VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Atabay ise, “VASKİ kurulduktan sonra genel müdürlük olarak çok yoğun bir iş yüküyle karşı karşıya kaldık. Bu sorunların aşılması için sadece personel sayımızı yükseltmenin yeterli olmayacağını, bununla beraber personelin donanımlı olması gerekir. Temel amacımız her arkadaşımızın daha verimli çalışmasını sağlamaktır. Bunu yapabilmek içinde eğitim bizim en temel aracımızdır. Bu amaçla eğitim komisyonumuzla bir program oluşturduk, öncelikli ele alacağımız konulardan biri resmi yazışma kuralları olduğunu belirledik. Bu kapsamda kurumsallaşma anlamında önemli gördüğümüz eğitimlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.
Eğitim seminerinde resmi yazışma usul ve esaslar hakkındaki bilgi veren Ali Çakıroğlu ise, ’Hedefimiz kurumun hafızasının doğru olarak oluşturulmasıdır. Resmi yazışma kuralları içerisinde bilgi ve belgelerin bilinmesi, uygulanması ve izlenip değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda resmi yazışma kuralları, belge yönetimi ve elektronik belge yönetimi sistemleri incelenecektir. Mart ayının başında uygulanacak olan yönetmelikle VASKİ çalışanlarına yazışmaların doğru ve hızlı bir şekilde yapılması ile kurumsal olarak bu yazışmaların arşivlenmesi, mevzuatlar çerçevesinde bir standardın oluşturulması hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.