Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, gerek adalarda gerekse boğazdan geçiş yapan gemilerde acil tahliyesi gereken hastaların yardımına hızır gibi yetişiyor. Bu yıl içinde 14 hasta tahliyesini başarıyla gerçekleştiren ekipler, son olarak geçen salı günü Bozcaada açıklarındaki bir gemideki hastayı Geyikli İskelesi'ne ulaştırarak sağlık ekiplerine teslim etti.
Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, son olarak geçen 15 Eylül salı günü, saat 22.35'de, Bozcaada yakınlarında demirli olan 'Nuran Ana' adlı gemide sağlık sorunu yaşayan Jemal Bolkvadze'nin tahliyesini başarılı bir operasyonla gerçekleştirdi. Tele Sağlık Merkezi görevlisi tarafından ihbarın iletilmesi üzerine TCSG-16 Botu, Bozcaada Limanı'ndan sağlık ekibini de alarak gemiye ulaştı. Ekipler gemiden aldığı hastayı, sağlık personeli eşliğinde Geyikli İskelesi'nde bekleyen ambulansa teslim etti. Sahil Güvenlik ekipleri, böylelikle zamanla yarışan bir hastayı daha güç hava koşullarına rağmen gemiden alarak hastaneye yetiştirmiş oldu.
Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, bu yıl içinde Gökçeada ve Bozcaada'nın yanı sıra, boğaz geçişi yapan gemilerden 14 tıbbi tahliye faaliyeti gerçekleştirerek sağlık kuruluşlarına sevkini sağladı.

FOTOĞRAFLI