24 gün önce 8 aylık hamile 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç canı tatlı istediği için akşamsaatlerinde Setbaşı Caddesi üzerindeki bir tatlıcıya gitmek istemiş, cadde üzerindeki yaya geçidinden geçtiği sırada genç kadına S.K. idaresindeki 16 YT 157 plakalı belediye otobüsü çarpmıştı.



ORGANLARIYLA HAYAT VERDİ
Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Tuğba Dilmeç'in 8 aylık bebeği sezaryenle karnından alınırken beyin ölümü gerçekleşti. Dilmeç'in 6 yıl önce ablasıyla birlikte organlarını bağışlaması üzerine 6 organı operasyonla alınıp başka hastalara nakledildi.

GÖNÜLLÜ SÜT ANNESİ OLDU
Annesinin ölümünün ardından Yüksek İhtisas Hastanesi'nde dünyaya gelen Kaan bebek, yoğun bakımdan bir türlü çıkamadı. Ailenin sosyal medyada başlattığı süt kampanyası büyük ilgi gördü ve onlarca kadın süt annesi olmak için hastaneye akın etti. Kaan bebek için gönüllü annelerden biri süt annesi olarak kabul edildi. Organ Bağışı haftası sebebiyle Kardeşi Tuğba Dilmeç’e verilen plaketi almaya giden abla Ebru Dalkır kürsüye çıkıp herkesin gözü önünde bir kez daha kardeşine çarpan otobüssürücüsüne her hangi bir işlem yapılmadığını hatırlatıp adalet istedi.

KÖTÜ HABERİ TEYZESİ VERDİ
Bebeklerinin 24 gündür yoğun bakımda yattığını belirten abla Dalkır, ”Bebeğimizi bugün itibariyle servise alıyorlar çünkü yoğun bakımda yapılacak hiçbir şey kalmadı. Serebral Palsi teşhisi koydular bebeğimize. Kaan sadece 30 günlük, bundan sonraki hayatının ne kadar zor olacağını tahmin etmek bile mümkün değil. Sadece zeka ile ilgili sorunlar değil iskelet kas sistemi ile ilgili de sorunlar yaşayacak. Ben bugün sayın Valimiz de buradayken iki kez ölümlü kazaya sebep olmuş belediye şoförünün bir gün bile sıcak yatağından ayrılmamış olmasını bir gün bile tutuklanmamış olmasını anlayamıyorum. Ben bunu düşünmekten gece uyuyamıyorum. Yemek yiyemiyorum. Benim kardeşimin canının kıymeti yoksa, Kaan bebek özürlü yaşayacaksa bile benim kardeşimin can olduğu 6 kişinin hatırına adalet istiyorum" dedi.


Bunun üzerine Bursa Valisi İzzettin Küçük, abla Dalkır'a, "Valilik olarak bu konunun takipçisi olacağız. En kısa sürede de bu konuyla ilgili size bilgi vereceğiz" dedi. Abla Ebru Dalkır daha sonra Vali Küçük’ün kardeşi Tuğba Dilmeç adına taktim ettiği ettiği ödülü aldı.



İHA