Antalya’nın Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bilgi Hastanesi çalışanlarına, Master Mınd Group ve Özel Bilgi Hastanesi işbirliğinde "Zihnin Gücü" konulu özgüven ve motivasyon eğitimi verildi.
Eğitimle ilgili açıklama yapan Master Mind Grup’tan eğitmen Mustafa Kemal Mert, daha önce yaklaşık 300 bin kişiye ulaştırılmış, yoğun ilgi ve beğeniyle karşılanan "Zihnin Gücü" eğitiminin önemini vurguladı. Mert, "Eğitimin en önemli özelliği bilinçaltı eğitimi olup, yaşı, cinsiyeti ve statüsü ne olursa olsun, kişinin içindeki küçük çocuğa seslendiğinden, gerek konusu, gerekse içeriği bakımından her grup insanın rahatlıkla birlikte katılarak alabileceği bir yapıya sahiptir" dedi.
Bir bireyin gelişiminin üç aşama olduğunu kaydeden Mert, "Kişisel gelişim, profesyonel gelişim ve ruhsal gelişim. Bu eğitim, bu gelişim üçlemesinin ilk temel ayaklarını oluşturan kişisel gelişimi kapsamaktadır. Yani kişinin özünde önce kendini tanımasını sağlayan, işbaşı ve mesleki becerileri ne olursa olsun içindeki dahi potansiyeli keşfetmesini sağlayan bir yapıya sahiptir. Eğitim içerik yapısı itibari ile bir bireyin aile hayatı, sosyal hayatı ve iş hayatına dem vururken, bireyin gelişim aşamalarında önce temelden kendini onarıp yapılandırarak, bunun üzerine profesyonel gelişim ve ruhsal gelişimi inşa edebileceğini anlatır" ifadelerini kullandı. "Zihnin Gücü" eğitiminin ana temasının "ben" olduğunu da sözlerine ekleyen Mert, şunları söyledi:
"Bireyin eğitim boyunca bir iç diyalog kurarak soru cevap şeklinde kendini, becerilerini ve yeteneklerini sorgulamasını ve kendini daha iyi tanımasını sağlar. Eğitimin içerisinde kullanılan bilgiler teorisyen bilgiler olmayıp tamamen pratisyen bilgilerdir. Yani günlük yaşantımızda kullanılan elle tutulur, gözle görülür sebep-sonuç ilişkisine dayanan bilgiler aktarmaktadır. Bu sebeple eğitim, resmi kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, öğrenciler ve daha onlarca büyük grup ve şirket tarafından, eşlerin de dahil edildiği onlarca karma program şeklinde gerçekleştirilmiş ve çok olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Özel Bilgi Hastanesi ailesine verilen ana tema insanların çok büyük bir güven duygusuyla, kendilerine teslimiyet gösterdiği, bu güvene karşılık ne kadar büyük bir sorumluluk üslendikleri ve ciddi bir kriz yönetimi, stres yönetiminin üstesinden geldikleri, buna karşılık, gerek aile hayatlarında, gerek sosyal hayatlarında ve gerekse özellikle iş hayatlarında, insanlara davranışlarında ne kadar hassasiyet göstermeleri gerektiği konularında dem vurulmuştur."