Nazife Talat Orhan Anaokulu’nda açılan STEM Odası’nın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bİlal Yılmaz Çandıroğlu, "STEM, geleceğin eğitim modelidir" dedi.
Nazife Talat Orhan Anaokulu’nda düzenlenen açılış törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Melikgazi Anaokulu ile başladığımız anaokulu pilot uygulamaları ve bu uygulamanın getirdiği olumlu sonuçları hep birlikte müşahede ettik. Bu sadece anaokulları boyutunda yürütülen bir çalışma değil. İlkokul, ortaokul ve lise boyutunda da yürüttüğümüz bir çalışmadır. STEM, geleceğin eğitim modelidir" dedi.
Çandıroğlu ayrıca, "Bugünün koşullarında dört duvar içerisine hapsettiğimiz çocuklara hayal edebilme ve düşünmesini sağlayabileceğimiz, bu dünyanın kapılarını aralayan bir projedir. Ülkemizin olduğu gibi bütün dünyanın da gelecekteki eğitim modeli herhalde budur" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından açılan STEM Odası’nı ziyaret eden Çandıroğlu, öğrenciler ile beraber deney yaptı. Görevlilerden oda hakkında bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, her zaman öğrencilerin yanlarında olduklarını söyledi.