Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala’ya taksici esnafına yönelik yapacakları tüm eğitim çalışmalarında yanlarında olacağının sözünü verdi.

Taksici esnafının sesini duyurmak ve sıkıntılarını çözüm bulmak amacıyla kurulan Taksi Sahipleri Derneği 1. yılını geride bıraktı. Taksicilerin ihtiyaçlarını dile getirmek, aksamaları gidermek amacıyla şuana kadar İzmir Valisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Baro Başkanı olmak üzere birçok idari ve yerel yönetim makamı ziyaret edildi. Taksi Sahipleri Derneği Hizmet Binası Karabağlar ilçesinde yer alırken, Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala ve dernek yönetim kurulu üyesi Sezgin Özdemir son olarak Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’u ziyaret etti. Ziyarette Pala, eğitim projeleri hakkında Kaymakam Sadık’a bilgi verdi. Gelişen toplumların göstergesinin eğitimin tabana yayılması olduğunu ifade eden Karabağlar İlçe Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, taksici esnafına yönelik açılacak tüm kurslarda eğitimlerde tam destek vereceğini söyledi. Eğitim için yaptığınız çabalarınızda ben tamamen yanınızdayım diyen Kaymakam Tunç, “Toplumun ilerlemesi için en önemli göstergelerden birisi de trafiktir. Yapılan istatistiklere göre trafik kazalarında sürücü hataları ilk sırada yer alıyor. Canımızı emanet ettiğimiz taksici esnafına yönelik her türlü eğitimde ben de de yanınızdayım. Dilediğiniz planladığınız her eğitim konusunda kurs açarız. Siz kursiyerleri ayarlayın yeterli” diye konuştu.

"Projelerimiz artarak devam ediyor"

Sorumlu şoförlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Mustafa Pala, taksicilerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik planlama yapıldığını ifade ederek, "Eğitim her meslekte her yaşta uygarlığa açılan bir kapıdır. Biz dernek olarak taksi sahiplerini şoför kardeşlerimize hatta ailelerine kişisel gelişim (halkla ilişkiler, aile içi iletişim, diksiyon vb) her konuda eğitim verdirecek hizmet edecek ölçüdeyiz. Taksi sahipleri kadar çözüm ortaklarımız şoför arkadaşlarımız da bizim için kıymetli birer değer. Şoförlerin veri tabanlarını oluşturuyoruz. Böylece eğitim ihtiyaçlarına yönelik planlama da yapıyoruz. İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistler şehrimizi temsilen ilk önce taksici esnafı ile karşılaşıyor. Bu alanda yayınlarımız ve projelerimiz artarak devam ediyor" dedi.