KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşıyan "Şerife Bacı" ile şehitler anısına yapılan Şerife Bacı Camisi'nin açılışı yapıldı.

Şerife Bacı'nın doğum yeri olan Seydiler ilçesinde belediye, Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverler tarafından 3 bin metrekare alanda yaptırılan cami, bin kişi kapasiteli.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda cephanenin taşınmasında Şehit Şerife Bacı'nın ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

Caminin yapımında katkısı bulunanlara teşekkür eden Karadeniz, "Böyle bir hizmete maddi katkı sunarak hayır yapmak kadar, o hayırları bir araya getirerek böyle bir esere dönüştürmek de o kadar kutsal ve kıymetlidir. Bu cami iki yıl gibi kısa sürede tamamlanmış. Oldukça güzel mimarisi olan bir cami." dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, Seydiler'de güzel gelişmeler yaşandığını dile getirerek, "Seydiler'de biraz önce Kur'an kursu temelini attık. Daha önce imam hatip ortaokulu açıldı. İlçede 2015 yılından bu tarafa 500 konut yapılmış ve yapılmaya devam ediyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Aydın tarafından dua edildi.

Daha sonra ibadete açılan camide Vali Karadeniz ve protokol üyeleri, incelemelerde bulundu.