Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan Elif Esra Arslantaş ve Mehmet Burkay’ı tebrik ederek tavsiyelerde bulundu.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Milli Eğitim Bakanlığı’nca 8. sınıflar için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavında bütün soruları doğru cevaplandırarak birinci olan iki öğrenciyi makamında kabul etti. TEOG Sınavının 1. ve 2. dönem tüm sorularını doğru cevaplandırarak Türkiye birincisi olan 1071 Melikşah Ortaokulu öğrencisi Elif Esra Arslantaş ve 2. dönem sınavında tüm soruları doğru cevaplayan Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencisi Ahmet Burkay Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Vali Adil Yazar Ortaokulu Müdürü Nedim Öner, 2071 Melikşah Ortaokulu Müdürü Enver Kıvanç ve öğrenci velileri Vali Büyükersoy’u makamında ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vedat Büyükersoy, başarının sırrının çok çalışmak olduğunu belirterek, “TEOG 1. dönem sınavında 3 öğrencimiz tüm soruları doğru olarak cevaplandırmış ve ziyaretimize gelmişlerdi. Bizde onları tebrik ederek, ödüllendirmiştik. Şimdi de 2015 yılı 2. dönem TEOG sınavlarında tüm soruları doğru cevaplayan iki öğrencimiz başarılı oldu, onları tebrik ediyorum” dedi.
Eğitimin üç sac ayağı üzerine kurulu olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, şöyle konuştu: “Bunlar öğrenci, öğretmen ve velidir. Bu 3 sacayağı birlikte çalışırsa başarı merdivenleri daha hızlı aşılır. Şahsım olarak, çocuklarımızın başarısına sağlamış oldukları katkıdan dolayı okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrenci velilerini tebrik ederim. Aynı zamanda öğrencilerimizi tekrar kutluyorum. İnşallah bu öğrencilerimiz ilimizdeki diğer öğrencilerimize örnek olacaktır” şeklinde konuştu.
Öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Vali Büyükersoy, “Sevgili gençler, hedeflerinizi yüksek tutun. Yüksek tuttuğunuz hedeflere bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayretli çalışmayla devam edin.”
Vali Vedat Büyükersoy, başarılı öğrencileri altınla ödüllendirildi.