Giresun’da Espiye ve Bulancak ilçelerinde 162 aileye afet evi yapılması için inşaatına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılında teslim edilmesi gereken evlerin hala bitirilmemesi tepkiye neden oluyor.

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ihale edilerek inşaat çalışmalarına 2013 yılında başlatılan afet konutlarının 2015 yılında teslim edilmesi beklenirken yarım kalan inşaatın çürümeye terk edilmesi ile ilgili konuşan CHP Giresun İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, afetzedelerin 2015 yılında evlerine girmeyi beklerken mağduriyetlerinin sürdüğünü söyledi.

Afetzedeler için 162 konutun hala bitirilemediğine vurgu yapan Yılmaz “Giresun’un Yağlıdere ilçesi ve Bulancak’ın Kovanlık beldesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle bir çok evler zarar gömüş ve bazı evler ise boşaltılmıştı. Kovanlık Beldesi’ndeki afetzedeler için Bulancak’a 48, Yağlıdere’deki afetzedeler içinse Espiye ilçesine 114 olmak üzere toplamda 162 afet konutu inşaatı başlatıldı. 2013 yılında başlayan inşaat 2015 yılında afetzedelere teslim edilecekti. Fakat yıl 2017 oldu ve hala inşaatların yüzde 70’i ancak tamamlanmış durumda. Bununla birlikte inşaatların bitirilmemesi bir tarafa uzun süredir hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Yapılan mevcut inşaatlar adeta çürümeye terk edilmiş durumdadır. Afetzedeler bir an önce evlerine kavuşmayı beklerken bu inşaatların çürümeye terk edilmesini hangi vicdan kabul edebilir ? Giresun’da bu işin sorumluları bu mağduriyeti bir an önce bitirmelidir. Zaten vatandaşlarımız afetten yeterince mağdur olmuş bir de ilgisizliğin, işini liyakatiyle yapamayanların mağduru olmasınlar. Şuanda afetzedelerimiz çifte afet yaşamaktadır” dedi.