İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bu şehrin çocukları Samsunsporludur” projesi kapsamında, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken Havza'da geçirilen trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan anıldı. Türk futbolunun en acı gününün 30. yıl dönümündeki etkinliğe; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yılport Samsunspor Asbaşkanı Tahsin Kosif, dönemim Samsunspor Başkanı Hakkı Tomaç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 1919 ilkokul öğrencisi, eski Samsunspor oyuncuları ve vatandaşlar katıldı. 

ŞAHİN, "ŞEHRİN EN BÜYÜK MARKASI" 
Samsunspor’un Samsun’un en değerli markası olduğunun altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bu acı, 30 yıldır unutulmadı. Kazada hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Şehrin en önemli markasının da Samsunspor'dur. O bakımdan Samsunspor’a sahip çıkmak, gönül vermek ve destek olmak her Samsunlunun vicdani bir görevidir. Samsunsporluları bu anlamlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

KARA DEĞİL HER GÜN BİRLİKTELİK ŞART
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsunspor camiasının sadece kara günlerde değil her gün birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ifade ederek, "Samsunspor, Samsun için çok önemli bir marka ve değerdir. Samsunsporlu olma adına çocuklarımıza, 'Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur' olgusunu yaşatma adına yapılan bu etkinliği çok olumlu buluyorum. Sadece kara günlerde değil, Samsunspor’un şampiyonluklarında da heyecanlı bir şekilde bir araya gelmeyi diliyorum” diye konuştu. 

"20 OCAK'I HER GÜN YAŞIYORUM” 
20 Ocak'taki elim kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kana eski takım kaptanı ve başkanı Emin Kar, “Yine o kara günü anmak için toplandık. 20 Ocak 1989’u belki buradaki çoğu insan hatırlamayacak ama benim kazadan sonra her gün yaşadığım bir gündür. İnşallah bir daha Samsunspor ve hiçbir kulübün başına böyle bir olay gelmez. Ölen arkadaşlarımızın hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Yapılan etkinlikte, marşların söylenmesi ve sloganların atılmasının ardından sonlandı. 

Haber: Tugay BAŞSAN