Demokratik Toplum Partisi (DBP) Diyarbakır il örgütünce, Kobanililere yönelik ’Kapını aç, aşını paylaş’ sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek ile çok sayıda partili, kapı kapı dolaşarak, yardım topladı.
DBP Diyarbakır il örgütünün, Kobanililere yönelik ’Kapını aç, aşını paylaş’ sloganıyla başlattığı yardım kampanyasının startı verildi. Kampanya nedeniyle Cegerxwin Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP Diyarbakır İl Örgütü Başkanı Ali Şimşek ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan Şimşek, Kobani ve Şengallilere herkesin yardım etmesi gerektiğini belirterek, kampanyanın bugünden itibaren bütün Diyarbakır’da devam edeceğini ifade etti. Şimşek, kampanya çerçevesinde çalmadık kapı bırakmayacaklarını da vurguladı.
Açıklamanın ardından Aydoğan, Şimşek ve partililer, Diclekent Mahallesi’nde kapı kapı dolaşarak yardım topladı. Toplanan yardımların Kobani ve Şengallilerin kaldığı kamplara gönderileceği belirtildi.