GÜMÜŞHANE (AA) - Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesinde son yolculuğa uğurlandı.

Yılmaz'ın cenazesi, ilçe merkezinde gerçekleştirilen tören ve kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı yaklaşık 1 saat mesafedeki Demirkapı köyüne getirildi.

İlçe merkezindeki törene katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, defin işleminin yapılacağı köye, baba Hamit Yılmaz ile aynı araçta geldi.

Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından köydeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Bakanlar Işık ve Yılmaz, kabre toprak attı.

Bakan Yılmaz, şehidin babası Hamit Yılmaz'a oğlunun tabutu üzerindeki Türk bayrağını, Bakan Işık ise fotoğrafını teslim etti.

Kabir başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile diğer ilgililer, defin işleminin ardından aileye taziyelerini iletti.

Geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane'ye giden Necmettin Yılmaz'ın otomobili kurşunlanmış ve araç Pülümür Vadisi'nde yanmış halde bulunmuştu.

Tunceli Valiliği, 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında erkek cesedi bulunduğunu ve yapılan DNA incelemesi sonucu cesedin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini bildirmişti.