Adıyaman’da bir esnaf, vahşice öldürülen Özgecan Aslan için dükkanını 1 günlüğüne kapatarak, vitrine ’Taziyemiz var kapalıyız, Özgecan’ımız namusumuzdur’ yazdı.
Atatürk Caddesi üzerinde pastane dükkanı bulunan Nurettin Yaşar Tolu adlı esnaf, hunharca öldürülen Özgecan Aslan için pek çok kişi gibi duyarlılık gösterdi. Özgecan Aslan’ın taziyesi için iş yerini 1 günlüğüne kapatan işletme sahibi, dükkanın vitrinine de siyah bir afiş astı. Nurettin Yaşar Tolu, Özgecan’ın fotoğrafının olduğu siyah afişin üzerine ’Taziyemiz var kapalıyız, Özgecan’ımız namusumuzdur’ yazdı.
İş yeri çalışanları, vatandaşların yakalarına Özgecan’ın fotoğrafını takarken, vatandaşlar duyarlı davranışından dolayı işletme sahibini tebrik etti. Vatandaşlar, bu tür cinayetlerin kanunda karşılıksız kalmaması gerektiğini ifade ederek, yetkililerin ve halkın bu konuda duyarlı olması ve başka cinayetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.
İşletme sahibi Nurettin Yaşar Tolu, “Bir esnaf olarak duyarlılık göstermek istedik. Özgecan Aslan için taziyemiz olduğunu kabul ederek, başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz. Başsağlığı dileklerini kabul ediyoruz. Başka Özgecan cinayetlerinin yaşanmaması için insanlarda Allah korkusu, kanun korkusu olması lazım. Bunların olması için belli bir eğitimden geçilmesi lazım. Ön çalışma yapıp, bu tür olayların olmasının önüne geçmeliyiz” dedi.