CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 10 Ekim'de Ankara’da yaşanan katliamdan bir hafta önce yoksul çocukların IŞİD’e katılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Emniyeti uyardığını belirterek, "Gebze’de anne babalar 'çocuklarımızı kurtarın' diye adeta yalvardı. Bu sadece bölgenin değil Türkiye’nin sorunu. IŞİD yoksul gençlerden cihatçı devşiriyor” dedi.
CHP Kocaeli milletvekili ve 3'üncü sıra adayı Tahsin Tarhan, Gebze'de CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan ile Darıca, Gebze, Dilovası ve Çayırova ilçe yönetimleri ve parti üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuştu.  
Tahsin Tarhan yaptığı konuşmada, Ankara’da 10 Ekim’de yaşanan katliamı hatırlatarak, Türkiye’de IŞİD tehlikesine uzun süredir dikkat çektiğini söyledi. Tarhan, “Ankara’daki patlamadan bir hafta önce, IŞİD’in aklını çelip Irak’a götürdüğü bir çocuğumuzun ailesi ile buluştum. Kocaeli’de hemen her ilçede IŞİD’in çalıştığını açıklamış, yetkilileri uyarmıştım. IŞİD’in yoksul geçlerden cihatçı devşirdiğini, ailelerin şikayetlerinin güvenlik güçlerince dikkate alınmadığını, IŞİD’in aileleri tehdit ettiğini söylemiştim. Yetkililiere 'gelin duruma el atın' dedim. Bir hafta sonra Türkiye’deki en büyük katliam Ankara’nın göbeğinde yaşandı. Elini kolunu sallayarak canlı bombalar Ankara'nın göbeğinde vatandaşın kalbine hançer sapladı. Canımız acıyor. Gencecik çocuklarımızı toprağa gömüyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI