Tekirdağ’daki tavla severler, kahvedeki tavla marifetlerini yapılan “Rodostomars” adı ile tavla turnuvasında sergiliyorlar.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Rodosto markası altında gerçekleştirdiği etkinliklere “Rodostomars” adı ile tavla turnuvasını da eklerken, Namık Kemal Evi Bahçesi’nde yapılan turnuva 64 tavlaseverin katılımı ile başladı. Turnuvaya katılan vatandaşlardan kimisi kendileri için başka eğlence olmadığını söylerken, kimisi ise daha önce hep kahve masalarında oynadıklarını söyleyip tavla turnuvasında olmanın güzel bir duygu olduğunu belirtti. Öte yandan tavla turnuvasına erkeklerin yanı sıra kadın katılımcılarda bulunuyor.

“Kahvede arkadaşlarla oynuyorduk”

Kendileri için başka eğlence olmadığını ve genellikle kahvede tavla oynadığını dile getiren Rahim Alkıran, , “Güzel eğleniyoruz, güzel bir eğlence zar gelirse daha iyi oluyor. Geleneksel hala gelirse çok iyi olur, daha iyi olur başka ne eğlencesi bulacağız. Gayet iyi bize eğlence oluyor Daha önce kahvede arkadaşlarla oynuyorduk” ifadelerini kullandı.

“Bir şampiyonluğum var”

Bir başka tavla sever İsmigül hiçyılmaz ise yaptığı açıklamada, “ilk kez katılmıyorum umarım bu yıl kupayı alacağım. Daha öce Çorlu’da düzenlenen tavla turnuvasına katıldım. Orada bir şampiyonluğum var. Süleymanpaşa’da bir kez katıldım orada da 3. turda elendim. Keyifli bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Sosyal aktivitelerle sportif faaliyetlerle desteklemesi belediyenin çok keyifli, çok eğlenceli yeni insanlarla tanışıyoruz. Teşekkür ediyoruz belediyeye böyle güzel faaliyet gerçekleştirdiği için, biz kadın erkek savaşta da barışta da sporda da yan yanayız. Söyleyebileceğim tek şey bu” dedi.

Turnuvanın organizasyon biriminden Şinasi Göktürk, “Süleyman paşa belediyesinin düzenlemiş olduğu Rodostomars adı altındaki ilk turnuva bundan sonrada devam edecek kısmet olursa 1-2-3 ve diğerleri benim yardımcı elemanım burada emekli öğretmenim bu bizim 4. yılımız ilk 3 yılımız festival kapsamında yapıldı. İlk defa festivalin dışında uygulandı. 64 katılımcı var, 4 gün sürecek Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü finalini yapacağız. Eleme turu ilk baştan 7 oyun alan rakibini eliyor, son 4’e kalan 5 oyun aldıktan sonra rakibini elemiş oluyor. Program sonrasında da belediyemiz kazananlara birer tavla ve kupa hediye ediyor” diyerek açıklamasını noktaladı.