Örgütün kendi adamlarını kritik görevlere buradan yerleştirdiği ortaya çıktı. Özellikle Genelkurmay, Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Personel Başkanlıklarına yerleşen FETÖ mensubu subaylar, buradaki yetkilerini kullanarak vatansever subayların kızak görevlere, örgüt elemanlarının ise kritik görevlere tayin edilmesini sağladı.

TEPEDEKİ İKİ İSİM
FETÖ'nün TSK içinde yayılma alanı olarak görülen personel dairelerinde iki isim ön plana çıkıyor. Bunlar FETÖ'cü darbe girişiminden dolayı tutuklanan Genelkurmay Personel Başkanı Korg. İlhan Talu ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil.
Korg. Metin İyidil uzun yıllar Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı ve Genelkurmay Personel Başkanalığı'nı yürüttü. Birçok vatansever subayın üst makamlara bildirmesine rağmen, İyidil'in kritik görevlere FETÖ'cü subayları getirmesine üst makamlar sessiz kaldı. 2014 YAŞ'ından sonra İyidil’in yerine bu kez yine FETÖ'cü olduğu iddia edilen Korg. İlhan Talu geldi. Öte yandan Genelkurmay Personel İşleri Daire Başkanı Tuğg. Uğur Şahin de FETÖ'cü darbe girişimine katılmaktan tutuklanan isimler arasında yer alıyor.

KARA KUVVETLERİ
Tuğg. Ahmet Bican Karker: 2014 YAŞ'ında Kara Kuvvetleri Personel Başkanı oldu. Tutuklandı.
Tuğg. Ali Avcı: 2014 YAŞ'ında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel İşleri Daire Başkanlığına getirildi. Tutuklandı. 
Tuğg. Ali Kalyoncu: 2015 YAŞ'ında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel İşleri Daire Başkanlığı na getirildi. Tutuklandı.

HAVA KUVVETLERİ
Korg. Hasan Hüseyin Demirarslan: 2013 YAŞ'ında Hava Kuvvetleri Personel Daire Başkanı oldu. Tutuklandı.
Tümg. Cevat Yazgılı:
2014 YAŞ'ında Hava Kuvvetleri Personel Başkanı oldu. Gözaltına alındı.

DENİZ KUVVETLERİ 
Tuğa. Himmet Taner Çengel: 2014 YAŞ kararıyla Deniz Kuvvetleri Personel Başkanı oldu. önceki gün yayınlanan kararname ile TSK'dan ihraç edildi.  

JANDARMA 
Tuğg. Sadık Köroğlu:
2013-2014 arası Jandarma Tayin Dairesi Başkanlığı Tutuklandı. Tuğg. Birol Şimşek: 2013- 2014 arası Jandarma Personel Başkanlığı görevini yürüttü. Tutuklandı. 

Personel başkanlıkları ve daireleri Yüksek Askeri Şura da görüşülecek terfi dosyalarını ve general rütbesinin altında olan subayların tayin işlemleriyle ilgilenen çok kritik bir birim.

Emekli Tümg. Ahmet Yavuz, personel dairelerin önemini şöyle anlatıyor: "FETÖ'cü yapılanma ilk önce buraları ele geçirerek güç kazandı. Bu daireler terfi listesinde bulunan Atatürkçü subaylara engel olmak için her yolu denedi. Terfi dosyalarını YAŞ için hazırlayan kurum Genelkurmay Personel Başkanlığı. Generalin altındaki personelin tayin işlerine de bu dairler bakıyor."

KRİTİK YERLERE YERLEŞTİRDİLER
Emekli Tümg. Beyazıt Karataş ise personel dairelerinin daha çok general altındaki subayların tayin işlerinde çok etkili olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Generallerin belirlenme süreçlerinde de etkileri muhakkak vardır. Ancak esas bunlar personel daireleri eliyle generalin altındaki, kendi adamlarını TSK içinde kritik noktalara getirdi. Örneğin, personel dairesi tarafından komutanın önüne 5 bin kişilik tayin listesi gidiyor. Komutan bu listede önemli yerlerdeki kişilere bakar. Hepsine bakamaz. Burada personel başkanının önüne koyduğu listeyi onaylar."

KAYNAK AYDINLIK