RİZE (AA) - Rize Sağlık Müdürlüğü, işitme ve konuşma engelli vatandaşların cep veya sabit telefonlarından SMS ile bilgi ve tıbbi hizmet alabilecekleri yeni bir uygulama başlattı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, işitme ve konuşma engelli vatandaşların cep telefonu ve SMS ile bilgi edinmek ya da tıbbi hizmet almak için sadece kayıt olmalarının yeterli olacağını söyledi.

Bu sistemin Rize'de ilk olarak müdürlük bünyesinde uygulandığını ifade eden Tepe, "Sağlık Bakanlığımızın 'Herkes İçin Sağlık' sloganı ile başlattığı sağlık programının ana temasını sağlık hizmetlerinin herkese eşit, ulaşılabilir ve kaliteli sunulması oluşturmaktadır. Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu misyonla tüm halkımızın sağlık hizmetlerine en kısa sürede ulaşmasını kendimize hedef belirledik" dedi

Tepe, teknolojinin tüm imkanlarını sağlık hizmetlerinde kullanarak işitme ve konuşma engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak için "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz" Projesini Rize'de hizmete sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında doğrudan kurumumuza başvuramayan ancak bilgiye erişim ihtiyacı duyan işitme ve konuşma engellilerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İşitme ve konuşma engelliler artık sadece cep telefonlarını kullanarak ya da kısa mesaj özellikli sabit hatlarından Müdürlüğümüze 0(464) 213 03 57 numaralı telefondan tıbbi hizmet almak veya bilgi almak için kısa mesajla ulaşabileceklerdir. Müdürlüğümüzün ilgili birimi tarafından alınan mesajlar ilgililer tarafından değerlendirilerek yine aynı yöntemle başvuran engelli vatandaşlarımıza en kısa sürede konuyla ilgili bilgi verilecektir. Bu sayede işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız sadece cep telefonları ya da mesaj özellikli sabit hatlardan müdürlüğümüze ulaşabilecek ve şikayet, öneri ve isteklerini bizlere iletebileceklerdir."