SAMSUN'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Samsun'da 29 Ekim kutlamaları devam ediyor.

KIZILAY'DAN YÜRÜYÜŞ

Türk Kızılay Samsun Şubesi 100 metrelik Türk bayrağı eşliğinde Samsun'un İlkadım ilçesinde yürüyüş gerçekleştirdi.

KANAL S İLE PAYLAŞTILAR

Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ecz. Ahmet Muştu ve vatandaşlar bayram coşkusunu Kanal S ile paylaştı.

"YÜKSELEN DEVLET VE DEĞERLERİ AÇIKTAN İFADE EDİYOR"

Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, Kızılay'ın yükselen devlet ve değerleri, uluslararası çevrede açıktan ifade ettiği ve ortaya koyduğu bir kuruluş olduğuna değinerek: "29 Ekim 1923'ün yıl dönümü aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Kızılayın 29 Ekim ve 4 Kasım  arası Kızılay haftasına denk gelen bir tarih. Kızılay yükselen devlet ve değerleri, dünyada uluslararası çevrede açıktan ifade ettiği ve ortaya koyduğu kuruluş. 155.Yılımızın içerisindeyiz şu anda. Yardım dernekleri arasında bütçesi 8. sırada olmasına rağmen hem ulaştığı ülke sırasından hem de ulaştığı insan sayısından bakılırsa dünyada birinci ülkeyiz. dedi.

"GÖNÜLLÜ YÖNETİCİLERİZ"

Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılay'a ismini verdiğini söyleyen Muştu sözlerine şöyle devam etti:" Kızılay ifadesinde yine, kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisi Kızılay ismini vermiştir. Biz bu isimle bu ünvanla şu anda bu derneğin faaliyetlerini gönüllülerimizle beraber yürütüyoruz. Bizler gönüllü yöneticileriz. Temelde bağışcılar önemli. Gerek kan olsun gerekse maddi yardımda bulunan insanlar olsun. Biz bağışlar olmasa hiçbirşeyiz. Sadece üzerimizdeki yelekde ki ifadeden ibaretiz. Eğer onların destekleri eksilirse Kızılay'ın bir anlamı kalmıyor. Ekiplerimizin sayısını arttırarak ve çalışma koşullarımızı daha iyi ortamlara getirerek çok iyi duruma gelicez. 2030 Türkiye'sinde bir hastası olan vatandaşımıza kan bul gel demek durumunda kalmayacağız. Her şey kendiliğinden gerçekleşmiş olacak."

"ÇOK GÜZEL HİSSETİRİYOR"

Mustafa Sertaç YAVUZ: "Bu tip bayramların bizlerce hatırlanması ve bu şekilde kutlanması çok güzel. Özellikle Samsun'da bu bayram çok güzel geçiyor. Çocuklarımız ve bizler için bu bayramlar çok güzel hissettiriyor. Cumhuriyet meydanında Kızılay çadırlarını ziyaret etmeye geldik. Hem ev yemekleri hemde el emeği ürünleri merak ettik. İnşallah bu bayram coşkusu, düzenlenen etkinlikler artarak devam eder."

 

"ÇOK MUTLUYUM"

Elçin Gülser YAVUZ: "Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinlikleri görmekten dolayı çok mutluyum. Bayramdan dolayı evi süsledim." 

"HERKESİN BAYRAMINI KUTLARIM"

Onur Baki KAYA:"Çok güzel bir bayram oldu. Cumhuriyet Meydanı'nda bu etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Herkesin bayramını kutlarım."

Haber Kaynağı: Zeynep BARUTÇU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.