Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Kaza saat akşam saatlerinde ilçenin İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan Eski Polis noktasında meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, İlçenin Eski Polis noktası mevkiinde yolcu indiren Serbest Taras yönetimindeki 30 M 1022 plakalı şehir içi minibüsü, aynı şeritte geri hareket eden

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait ‘Akrep’ adı verilen zırhlı araca çarpmamak için manevra yaparak zırhlı aracın yanından geçmeye çalıştı. Bu sırada arkadan gelen ve sürücüsü öğrenilemeyen 30 YA 590 plakalı otomobil yolcu minibüsüne çarptı.

Meydana gelen kazada İlyas ve İshak Danış ile Serbest Taras, Mehmet Akdoğan, Jiyan Onat adlı vatandaşlar yaralandı.

Çevredeki araçlar ve olay yerine çağrılan ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kaza yerine gelen trafik polisleri yoldaki trafiğin kontrolünü sağlarken, kazaya karışan araçlar ise vinçle olay yerinden kaldırıldı.

Kazayı anlatan görgü tanıklarından Nurettin Akdoğan, “Minibüs İpek yolu üzerinde yolcu indirdiği sırada aynı şeritte bulunan polise ait Akrep minibüsün önüne aniden geri geri hareket etti. Zırhlı araç tam minibüse çarpacakken minibüs şoförü de araca çarpmamak için sinyal verip yola doğru manevra yaptı. Bu sırada arkadan gelen bir otomobil de minibüse çarptı” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.