Marketlerde başlayan ücretli poşet uygulaması sonrası eczaneler de bu uygulamaya geçti. Artık eczane poşetleri de ücretli olacak.

Kayseri 12. Bölge Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, "31 Aralık itibariyle üyelerimize bilgilendirmeyi gerçekleştirdik. Türk Eczacılar Birliği de bununla alakalı duyuru yayınladı. Biz de meslektaşlarımıza duyuru atarak yazar kasalarında gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve kanunda öngörüldüğü şekilde uygulamanın 1 Ocak itibariyle başlayacağını ifade ettik. Onlar da kendi yazar kasalarındaki düzenlemeleri gerçekleştirip bugünden itibaren kanun ve yönetmeliğin öngördüğü şekilde uygulamaya başladılar" ifadesinde bulundu.

İLAÇLARI CEBİNE KOYUP GİTTİ

Ülke genelinde 1 Ocak itibariyle başlayan ücretli poşet uygulaması marketlerden sonra eczanelerde de geçerli olmaya başladı. Poşetlerin 25 kuruştan satılmasıyla Nevşehir'de vatandaşlar poşet almak yerine ilaçlarını ceplerine koyup eczaneden ayrıldı. 

Bir eczaneye gelen İbrahim Çakır isimli vatandaş  "Poşetlerin ücretli olmaması lazım. Eğer poşetler doğaya zarar veriyorsa her poşet getirene 5 kuruş para verseler daha çok poşet toplanır diye düşünüyorum" cümleleriyle fikirlerini paylaştı. 

POŞET ÜCRETİ YERİNE İLAÇ KULLANIMINI ANLATALIM 

Eczacı Durukafa, "Ne yazık ki uygulama bize de yansıdı, biraz karmaşa oldu. Eczacı ve vatandaşlar arıyor bizler de yaşanan durumu anlatmaya çalışıyoruz. Eczanelerde poşetleri 25 kuruş karşılığında vereceğiz. Mart ayı sonuna kadar beyanla fatura keseceğiz. Kestiğimiz fişin ise 15 kuruşunu tekrar devlete vergi olarak vereceğiz" ifadelerini paylaştı ve ekledi; "Biz ilaçları ve ilaçların yan etkilerini anlatacağımız yerde poşet ücretini anlatmaya başladık. Yapılan uygulamadan vatandaşta memnun değil bazen kavgaya varan sözlü atışmalara maruz kalabiliyoruz. Bio poşet dediğimiz doğada eriyebilen poşetler kullanılıyor aslında Eczacılar odasına da ilettik. Bizim Eczanelerde halka verdiğimiz poşetler bio poşetler, çevre sağlığı varsa Eczacı orada olmalı. Bio poşetlere parantez açıp doğada sorun çözülsün."