Yılport Samsunspor'un altyapı tesislerini kurmayı planladığı, Tekkeköy ilçesindeki Kirazlık mahallesi sınırları içerisinde yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Dolgu Sahası’nda proje etüt çalışmaları başladı.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı İsmail Uyanık, “Ön zemin incelemesi çalışmalarından sonra dolgunun deniz batımetrik ölçümleri alınmıştır. 12 adet futbol sahası yapılması planlanan alanda jeolojik-jeofizik zemin etüdü çalışmaları da bir yandan başlatıldı” dedi.

TESİSLERDE YOK YOK
Geoteknik inceleme raporuna göre projelendirmenin yapılacağını ifade eden İsmail Uyanık, “Downhole metodu ile sismik kırılma,basınç ve kayma dalga hızları ölçülüp tüm çalışmalar değerlendirilerek, geoteknik inceleme raporu hazırlanacak. Bu rapora göre alanda yapılması planlanan inşaat yapım çalışmaları alternatifleri ile değerlendirilecek. Buna göre vaziyet planında, tesis çevresinde tahkimat, futbol antrenman ve müsabaka sahaları, açık ve kapalı tribünler, soyunma odaları ve tesisler, toplantı salonları, kapalı spor salonu, açık ve kapalı havuzlar, saha perdeleri, rüzgar tribünleri ve rejeneratif enerji trafoları ile peyzaj alanları projelendirilecek” diye konuştu.