Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Trabzonspor, sahasında Bursaspor’u 1-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu ve puan durumunda da rakibinin üstüne çıktı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin iyi hücum yapan önemli takımlarından biriyle oynadıklarını belirterek, "Özellikle bunu son haftalarda kanıtlayan bir ekip. Biz de hücum oynamayı seven bir takımız. Zaman zaman sorunlar yaşasak da hücum oynamayı hep felsefe edindik. İki takımın hücum anlayışı zaman zaman iki kalede de etkili pozisyonlar üretti, biz kazandık" dedi.
Stratejik bir maç oynadıklarını belirten Yanal, "Ligin başından bu yana bulunmak istediğimiz yerin altında kaldık. En azından ligi en üst noktada yerde bitirmek için önemli karşılaşmaydı ve bir avantaj yakaladık. Kalan 3 maçımızı da kazanabilecek güçteyiz. Bu maçlarımızı kazanıp bulunduğumuz yerin üstünde ligi bitirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan kaptan Bosingwa’nın MR’ına göre durumunun netlik kazanacağını vurgulayan Yanal, "Bu konuda bir problem yaşayacağız. Ona üzüldük ama maçı kazandığımız için ise sevinçliyiz" ifadesini kullandı.
"SEYİRCİNİN DUYGUSAL TEPKİSİ BİZİ OLDUKÇA FARKLI MOTİVASYONA İTEBİLİYOR"
Yanal, bir gazetecinin "Erkan Zengin, oyundan alınırken alkışlandı. Beşiktaş maçında ise performansı nedeniyle tepki görmüştü. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soru üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Aslında hepimizin çok iyi bildiği bir şey var. Oyuncular, bizim oyuncumuz. Yıllardır Trabzonspor’da bu türlü hadiseler kendi aramızda malesef çok konuşuluyor. Seyircinin duygusal tepkileri vardır. Bundan oldukça üzüldüğümüz çok zamanlar olmuştur, maalesef onlardan birini yaşamıştık. Hiç gerekli bir tepki değildi. Çünkü oyunun bitmesine 30 dakikalık bir zaman vardı. Zaman zaman seyircinin duygusal tepkisi bizi oldukça farklı bir motivasyona itebiliyor. Beşiktaş maçında o dakikadan sonra oldukça kopmalar oldu. Bizim oyuncumuz yetenekli bir oyuncu, İsveç Milli Takımı’nda oynayan oyuncu. Takıma katkı sağlamak için mücadele eden bir oyuncu."
"OYUNCULARIN SAHADA MORALLİ KALMALARINI SAĞLAMALIYIZ"
Yanal, Trabzonspor’un elinde olan her oyuncunun değerini iyi bilmek zorunda olduğuna vurgulayarak, "Çok takıma transfer yasakları gelecek, ekonomik fair-play ön sırada. Artık oyuncuları büyütecek bir davranış içinde olmalıyız. Bizi bu konuda çok sorumlu bir süreç bekliyor. Oyuncularımızın sahada moralli kalmasını sağlamalıyız. Bugün seyirciye teşekkür ediyorum. Bozulmuş moralini tekrar Erkan’a geri kazandırdılar, tüm oyuncular bizim için önemli" ifadesini kullandı.
Yanal, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Türk futboluna katkısının tartışılmaz olduğunu, Trabzon’dan çıkmış ve her alanda, milli takımda temsil etmiş önemli bir spor adamının futbol severler tarafından kucaklanmasından daha güzel, doğal bir şeyin olmadığını anlattı.
ÖZER HURMACI KONUSU
Bordo-mavili takımda kiralık olarak forma giyen Özer’in takımda kalıp kalmayacağına ilişkin soruya ise Yanal, "Özer Trabzonlu, Trabzonspor’un oyuncusu. Trabzon değerlerinde bunlar önemli. Hem Özer hem Trabzonspor gerekli fedakarlığı yaptığında kalacaktır. Ben bu konuda Özer’e de net söyledim. ’Yapman gereken şey Trabzonspor Kulübü’ne gelip açık bu imzayı atmak olacaktır, gerisini Trabzonspor dolduracaktır. Sana yakışan budur’ dedim. Özer de bu konuda sağduyulu olmalı. Çünkü bir bonservisi söz konusudur. Bunun alınması için de iki kulübün anlaşması gerekir. Bu anlaşmanın yapılabilmesi için bir sürece ihtiyaç vardır. Özer tarafından Trabzonspor ile pazarlık yapılmasının söz konusu olmayacağını düşünüyorum, olmamalıdır. Özer, burada pazarlık yapamaz. Trabzonspor ile pazarlık yapamaz ama Trabzonspor’da onun değerini verecektir."
BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise maça başlarken güzel futbol oynayarak kazanmak istediklerini belirterek, "Başlangıç olarak pozisyonumuzda vardı. Arkasından dengeli bir oyun oldu ilk yarıda. Pozisyonları az olan kısır döngü içinde olan bir maçtı. İkinci yarı yediğimiz gol rakibi biraz daha moralli yaptı. Biz de pozisyonlar bulduk ama golü bulamadık. Tamamına baktığımız zaman biz kendi oyunumuzun altında oynadık. Hazırlık maçı gibi bir maç oldu. Daha tempolu, daha arzulu oynamamız gerekiyordu. Rakip kazandı, onları tebrik ediyorum. Oyun kalitesi bizim için düşük bir maç oldu. Puan kaybı da bizim için kötü oldu. Her şeye rağmen alabilirdik. Pozisyonları değerlendiremeyince rakip 3 puanı aldı. Biz de artık ligde puan sıralamasına baktığımız zaman avantajlarımızı rakiplerimize vermiş olduk" sözlerini sarf etti.
"CEZA, ŞANSIMIZI KALDIRMAK BAKIMINDAN SIKINTIMIZ VAR"
Ceza şanslarını kaldırma bakımından sıkıntıları bulunduğunu belirten Güneş, "Puan olarak gerideyiz. Biz 4., 5. olsak da ceza durumuna göre Başakşehir ve Trabzonspor’un gitme durumu vardı. Biz cezayı kaldırmak için ilk 4 veya 5’de olmak istiyorduk. Gelişmelere bakacağız ceza kaldırılır kaldırılmaz bilmiyorum. Kalan 3 maçta rakiplerin puan kaybıyla tekrar şansımızı kovalayacağız" diye konuştu.
"KENDİ OYUNUMUZUN ALTINDA KALINCA HAKEME ELEŞTİRİ YAPMAM"
"Seyircinin size karşı ilgisi vardı ve Fernandao ve Salih’in çıktığı hava topuna itiraz ettiniz. Size göre hakem hatası var mı?" sorusuna Güneş, şunları söyledi:
"Seyircinin tepkisi ve sevgisi zaman zaman oldu, bugün de sevgisi vardı. Kendi şehrim olduğu için böyle bir şeyi doğal karşılıyorum. Hem kendi takımlarına destek oldular hem de bize oldular. Teşekkür ediyorum. Misafirperverlik gösterdiler, geldiğimiz günden beri bir olumsuzluğumuz olmadı. Saha zeminde güzeldi. Hakemle ilgili olarak ise Eskişehirspor maçında da söyledim; oynadığımız oyun kendi oyunumuzun altında olduğu zaman hakemlere eleştiri yapmam. Bugün de kendi oyunumuzda eksikliklerimiz vardı. Performansı kötü olan oyuncular olduğu zaman hakeme hiç bir şey bağlamak istemem. Trabzonspor’da çalışırken de Bursaspor antrenörüyken de bir maç kazandım onun dışında yönettiği maçlarda ya berabere kaldım ya da yenildim. O bir talihsizlik, verdiği kararlarla ilgili söyleyecek bir şey yok. Hakemin verdiği kararları medya tartışacak o yüzden o tarafa kaymak istemiyorum. Sadece kendi oyunumuzu biraz daha üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Zaten bu yıl bizim için bir test yılı oldu. Kendi oyunumuzun, tamamına bakarsak lige altında puan aldık. Bu bizim için eksi taraf. Ona bakmak lazım hakeme değilde biz ona bakalım yine" ifadesini kullandı.
"TRABZON’DA OLSAM BURSA’DA DA OLSAM AYNI ANLAYIŞLA SAHAYA ÇIKIYORUM"
"Trabzonspor’un rakibi olmak nasıl bir duygu?" sorusuna ise Güneş, "Futbolda her şey var. Kaderde de her şey var. Doğmak ve ölmek arasında geçen bir sürü gelişmelerin her şeyi normaldir. Hakların-haksızlıkların olduğu yerde içeride de kalabilirsiniz. Dışarıda da kalabilirsiniz. Bugün misafir olarak geldim. Önemli olan futbolun güzelliklerini sunmak ben Bursa da da olsam Trabzon’da da olsam aynı anlayışla sahaya çıkıyorum. İşimi ciddi yapmaya çalışıyorum. Elimden gelen gayreti göstermeye çalışıyorum. Zaman iyi ve kötü sonuçlar aldık. Zaman zaman tepki aldık zaman zamanda bugünkü gibi sevgi aldık. Çok irdelemenin yeri değil, hatıraları yazınca onları da yazarız" diye cevapladı.