Disleksi ve Öğrenim Güçlüğü Derneği tarafından Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle ‘Disleksi (Öğrenme Bozukluğu) Şurası’ düzenlendi.
Disleksi ve Öğrenim Güçlüğü Derneği tarafından sunulan ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen ‘Disleksi Bireylerin Profil Çıkarımı, Eğitim İhtiyaçları ve Bu Bireylere Hizmet Veren Birimlerin Eğitim İhtiyaç Analizi’ projesi tamamlandı. Proje kapsamında dislektik bireylerin profillerinin ortaya çıkarılması amacı ile bireylere hizmet veren birimlerde çalışan uzmanlar ve ailelerinden 150’şer kişi ile yüz yüze anket çalışması yapıldı. Anket çalışmasının yanı sıra, ilgili alanda deneyimli kişilerin katılımı ile Türkiye’de ilk defa Disleksi Şurası düzenlendi. Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen şurada konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Süleyman İslamoğlu, “Ankara Kalkınma Ajansı olarak özel eğitim gerektiren gruplara yönelik yaptığımız çalışmalar devam edecektir. Disleksi bireylerin profil çıkarımı, eğitim ihtiyaçları ve bu bireylere hizmet veren birimlerin eğitim ihtiyaç analizi projesinin dislektik bireylere ve onların ebeveynlerine olumlu sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” dedi.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise, “Bizler Ajans olarak geçtiğimiz mali destek programında olduğu gibi bu mali destek programımızda da sosyal kalkınma başlığına yer verdik. Dislektik bireylerimizin ‘Eğitim İhtiyaçları ve Bu Bireylere Hizmet Veren Birimlerin Eğitim İhtiyaç Analizi Projesi’’ ile dislektik bireylerin yaşam kalitesini arttıracak, onlara artı değerler katacak sosyal kalkınma başlıklı projelere destek vermeye çalışıyoruz. Bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyor ve destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.