Ordu genelinde etkili olan fırtına, balıkçıları da etkiledi. 

Ordu genelinde iki gündür etkili olan fırtına, kar yağışı ve sağanak yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Karadenizli balıkçılar, olumsuz hava şartlarından dolayı denizlerde avlanamadı. 

HAMSİ YOK

Hava şartlarından dolayı büyük teknelerin açılabildiğini ifade eden balıkçı Ferhat Dönek, “Onlar da şu anda istavrit, çinekop, barbun ve tirsi avlıyor. Akabinde tezgahlarda havuz balıkları dediğimiz levrek ve çupra balıkları var. Havaların açılmasıyla birlikte tezgahlarda yine balık olacak” dedi.

FİYATLAR YÜKSELDİ

Balıkçı Aziz Ceylan ise hava muhalefetinden dolayı balıkların az çıktığına değindi. Ceylan, “Kayıkların üçte biri denize çıkıp, az miktar balık tutabiliyor. Bu nedenden dolayı fiyatlar yüksek. Hava şartlarının elverişli olduğu zaman bütün kayıklar açıldığı için fiyatlarda oynama oluyor. Bol çıkan balık her zaman uygun, az çıkan pahalı olur. Şu an olumsuz hava şartlarından dolayı fiyatlarımızda bayağı bir yükselme var. Mezgit 15-20 TL arasında seyrediyor. Hava şartlarının uygun olduğu zamanlarda 10 TL'ye kadar atılıyordu. İstavrit balığı 7-8 liraya satılırken, şimdi 15 liraya kadar çıktı. 7-8 liraya satacak olduğumuz balığı, 15 liraya satıyoruz” şeklinde konuştu.