Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Alternatif tören düzenleyen CHP Çanakkale İl Başkanlığı da anıta ayrıca çelenk bıraktı.
Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümü için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda, bugün saat 13.00'te tören düzenlendi. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. Çanakkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı ile Çanakkale Belediyesi'nin çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla tören başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
CHP'DEN ALTENATİF KUTLAMA
Ardından CHP Çanakkale İl Başkanlığı, alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek, Bülent Öz, milletvekili adaylarından Ali Sarıbaş, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve partililer törene katıldı.
Çelenk sunulmasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, "Bugün biat kültüründen kurtulup, yurttaş olma, özgür, çağdaş olmanın 92'inci yıl dönümüdür. Bugün bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü aldıktan sonra ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine yükseltmek, yurttaşlarımızı birer çağdaş yurttaş özgürce düşünen, ülkesi için karar verebilen oy kullanabilen, bir özgür toplum haline gelebilmenin 92'inci yıldönümüdür. Ne yazık ki bugün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin üzerinde yücelen Cumhuriyetimizin değerlerinin bir kısmı tek tek yok edilmektedir. Bizler CHP'nin tarihsel, devrimci misyonunu savunan; özgürlükçü, bağımsızlıkçı anlayışını her yerde ödün vermeden savunan CHP'liler, yıkılmaz kale Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu değerleri hep birlikte yaşatacağız. Bunu yok etmeye çalışanlar hüsrana uğrayacaktır" diye konuştu.
Alternatif törenin ardından topluluk alandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI