Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Derneği Konya Şubesi, Antalya’da düzenlenen 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresine katılarak Konya’yı tanıttı.
Tarım ve Gıda Konfederasyonu ile TÜMSİAD işbirliğiyle düzenlenen, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu tarafından desteklenen 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya Belek’te yapıldı.
80 farklı ülkeden 3 bin katılımcının yer aldığı kongreye, Konya’nın tanıtımı ve yöresel ürünlerinin sergilenmesi amacıyla TÜMSİAD Konya Şubesi de katıldı.
TÜMSİAD Konya Şubesi için ayrılan stantta Konya’nın yöresel ürünü olan Konya Yeşil Peyniri sergilenerek ziyaretçilere ücretsiz olarak ikram edildi.
TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar yaptığı açıklamada, Konya’nın tanıtımı için bu tür organizasyonlarda yer alacaklarını söyledi. Kongreyi "Tarladan Sofraya" sloganı ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Akpınar, üretimde ve gıda sektöründe kalite artışı, toplumun sağlıklı beslenme gereksinimlerinin yeterli nicelik ve nitelikte sağlanabilmesini ve gelişmiş bir üretici tüketici dengesini gözeten, güvenilir, insan odaklı tarımsal yapıyı hedeflediklerini vurguladı.