Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (KKDGC) Olağan Genel Kurul toplantısında Başkanlığa Ercüment Daşdelen seçildi.
Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen Olağan Genel Kurulda, ilk olarak yakın zamanda vefat eden merhum Cemiyet Başkanı Yücel Sezer ve ebediyete intikal eden gazeteciler anıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan oluşturuldu.
Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunarak ibrasının ardından yeni yönetim ve denetleme kurulu seçimlerine geçildi.
Yoğun katılımın olduğu oylama sonucunda Ercüment Daşdelen 49 üyenin 31’inin oyunu alarak Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na seçildi.
Yönetim Kurulu asil üyelikleri ise şu isimlerden oluştu; Didem Tan Yılmaz, Burhan Akyıldırım, A. Erbil Hüryurt ve Turgut Kaya.
Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Ercüment Daşdelen, yaptığı konuşmasında, üyelere teşekkür ederek, yakın zaman önce vefat eden cemiyet Başkanı Yücel Sezer başta olmak üzere ebediyete intikal eden gazetecileri rahmetle andığını söyledi.
“Kars’ta gazeteci olarak şehre ne gibi katkılarımız olur, yörenin insanına ne gibi faydalarımız olur düşüncesindeyiz” diyen Daşdelen, şöyle konuştu:
“Cemiyet olarak en büyük hedeflerimizden biride cemiyeti hiçbir kesimin, hiçbir zihniyetin, hiçbir siyasi görüşün paravanı yapmamak ve güdümüne sokmamaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde, arkadaşlarımızla güzel hizmetlere imza atmayı diliyorum. Devraldığımız bayrağı aynı kararlılıkla daha yukarılara taşıyacağız. Seçimin kazananı Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti olmuştur. Bizler hep birlikte güçlüyüz ve hep birlikte varız. Cemiyetimizin ileri ki dönemlerde meslektaşlarımıza yönelik ve Kars’ın gelişimi için iyi çalışmalar yapacağına inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”
Seçim sonunda Daşdelen, tebrikleri kabul etti.