Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği “Balık Ekmek Şöleni” renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, gazeteciler önce alabalık tesislerini gezdi, ardından balık ekmek ziyafetinde buluştu.
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ortaklaşa “İletişim Semineri” düzenleyen EG, bu hafta sonunda da “Balık Ekmek Şöleni”ne imzasını attı. Gazetecileri Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Alabalık Tesisleri’nde bir araya getiren cemiyet, üyelerine renkli bir hafta sonu programı hazırladı.
Cemiyet merkezinde bir araya gelen gazeteciler, önce Su Ürünleri Fakültesi Akvaryum Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni gezdi. Burada Yrd. Doç. Dr. Harun Arslan tarafından bilgilendirilen gazeteciler, daha sonra Alabalık Üretim Çiftliği’ne geçti.
SU ÜRÜNLERİ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI
Alabalık Üretim Çiftliği’nde SU Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esat Mahmut Kocaman tarafından karşılanan gazeteciler, tesisler hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Su Ürünleri Fakültesi’nin kısa bir geçmişi olmasına rağmen bölgenin parlayan yıldızı haline geldiğini kaydeden Dekan Prof. Dr. Atamanalp, “Tesislerimizde üretilen balıklar, bölgenin diğer illerinden büyük talep görüyor. Her sezon milyonlarca alabalık yavrusu üretip, bölge illeri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyoruz” dedi.
Tesiste üretilen balıkların aynı zamanda sofralara kadar ulaştırıldığını anlatan Atamanalp, balıkların şehrin belli başlı noktalarında fleto halinde satışa sunulduğunu da anımsattı.
MESLEKTAŞLARIMIZI KAYNAŞTIRIYORUZ
Alabalık çiftliği hakkında bilgilendirilen gazeteciler daha sonra mangal başında balık ekmek sefası yaptılar.
Büyük ilgi gören “Balık Ekmek Şöleni” ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, Erzurum’daki gazetecilerin kaynaşmasını, birlik ve beraberliğini önemsediklerini belirterek, “Cemiyetimizin etkinliklerinde asıl amaç, meslektaşlarımızı bir araya getirmek ve onları yoğun iş temposundan biraz da olsa uzaklaştırmaktır. Bu manada her hafta farklı bir etkinlik organize etmeye çalışıyoruz” dedi.
“Balık Ekmek Şöleni”nin de, önceki etkinlikler gibi büyük ilgi gördüğünü anlatan Başkan Şener, “Bize kapılarını açan Su Ürünleri Fakültesi’ne, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Muhammet Atamanalp’e, Esat Mahmut Kocaman hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.