Eskişehir’de lüle taşı ustaları tarafından yaklaşık 4 saatte yapılan 2 metre boyundaki dev Yunus Emre heykeli, vatandaşların ilgisini topladı.
Odunpazarı bölgesindeki Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nda lüle taşı ustaları, yoğun kar yağışı nedeniyle çarşı içerisindeki avluya 2 metre boyunda dev bir Yunus Emre heykeli yaptı. Yaklaşık 4 saat süren çalışma sonrası tamamlanan heykel, bölgeye gelen turistlerin de ilgi odağı oldu.
Heykelin bir ilk olduğunu söyleyen lüle taşı ustası Ramazan Bağlan, uzun yıllardan beri Yunus Emre heykelleri yaptığını belirtti. Yoğun kar nedeniyle malzeme sıkıntısı çekmediklerini ifade eden Bağlan, “Karın yağması dolayısıyla malzeme çıktı. Arkadaşlarımla birlikte bir Yunus Emre heykeli yapmayı düşündük. Orta yapısını diğer usta arkadaşlarım, kalan kısmını da ben yapmaya çalıştım. Dünyada bir ilk olduğu söyleniyor. Yunus Emre heykelleri daha önce de yaptığım şeyler” dedi.
DEFORME OLAN KISIMLARI SU İLE DONDURULARAK DÜZELTİLİYOR
Kar yağışına bağlı olarak heykelin boyunu uzatacaklarını kaydeden Bağlan, “Heykelimiz yaklaşık 1 metre genişliğinde, 2 metre yüksekliğinde. Malzememiz o anda ona müsaitti, o şekilde yaptık. Aslında boydan yapmayı düşünüyorduk. Kar yağışı böyle devam ederse ayaklarıyla birlikte boydan yapmayı düşünüyorum. Zaman zaman arkadaşlar su ile korumaya çalışıyorlar, dondurmaya çalışıyorlar. Havanın yumuşak olması nedeniyle sık sık deforme oluyor. Ara sıra üzerinde çalışıyoruz, malzememiz de şu anda var” diye konuştu.
Heykelin 3,5-4 saatlik sürede tamamlandığını aktaran Bağlan, yarın kendisinin doğum günü olduğunu ve heykeli arkadaşlarına hediye etmek istediğini söyledi.
Heykelin, bölgeye gelen turistler tarafından da ilgi gördüğünü dile getiren Ramazan Bağlan, dün tamamlanan heykelin sosyal paylaşım sitesinde de yayınlandığını, çarşıya gelen vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirdiğini ve beğeni topladığını sözlerine ekledi.