Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur, beraberinde AKPM siyasi grup başkanları, ulusal delegasyon başkanları, AKPM üyesi üst düzey bürokratlar ve delegasyon sekreterlerinden oluşan 47 kişilik heyetle Kilis’teki Elbeyli Konteyner Kenti’ni ziyaret etti.
Elbeyli Konteyner Kenti’ne gelen AKPM heyetine Kilis Vali Yardımcısı ve Elbeyli Konteyner Kent Sorumlusu Vedat Yılmaz eşlik etti. Konteyner kenti ziyaretleri sırasında kamp yetkililerinden bilgi alan heyet, daha sonra kamp içerisindeki eğitim ve sosyal tesisler ile hastaneyi gezdi. Kamptaki Suriyeliler’in ileri gelenleri ile görüşen AKPM Başkanı Anne Brasseur, “Hepinizi selamlıyorum. Buraya yaklaşık 2 ay önce gelmiştim ve şimdi AKPM’nin 47 üyesi ile birlikte buradayız. Kendi gözlerimizle görmeye ve işitmeye geldik. Parlamenter arkadaşlarımıza kendi ülkelerinde burada gördüklerini anlatmalarını istedik. Bu sebeple şimdi sizi dinleyeceğiz" dedi.
Suriyeliler, sohbette Türk milletine ve devletine kendilerini kabul ettiklerinden dolayı ve yapılan fedakarca yardımlar için teşekkürlerini dile getirirken, uluslararası toplumun Suriye halkına daha çok insani yardım ve somut destek vermelerini beklediklerini heyete ilettiler.
AKPM Başkanı Brasseur ise, “Kendimizden utanmalıyız, çünkü Türkiye bütün ülkelerden daha fazla yardım etti” dedi.
Daha sonra heyet, şehir merkezinde Suriyeli bayanlarca sosyal entegrasyon çalışmalarının yapıldığı Halk Eğitim Merkezi’ni gezdi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeleri, oldukça memnun kaldıkları kısa bir Kilis gezisi sonrasında kentten ayrıldılar.