Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, ’Temel İlk Yardım Eğitimi’ sonucunda başarılı olan 210 belediye personeli, Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Törende, belediye personeline sertifikalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Turan Karadağ verdi. Karadağ, törende yaptığı konuşmada, temel ilk yardım eğitimi sayesinde, personelin acil durumlarda ilk müdahale yapacak eğitimi aldıklarını, artık daha bilinçli olduklarını söyledi. Karadağ, "Kaza geçiren, ilk yardıma ihtiyaç duyan bazen ailemizden, bazen iş arkadaşlarımızdan, bazen de dışarıdan biri olabilir. Öğrendiğimiz bilgileri belki hayatımızda bir defa kullanma durumunda kalacağız ama bir canı kurtardığınız zaman bunun her şeye değdiğini göreceksiniz. Eğitime katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Genel Sekreter Yardımcısı Karadağ, belediye bünyesinde farklı birimlerde çalışan personele sertifikalarını verdi.