Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, “Medya, yalnızca önemli bir kurumsal paydaşımız değil, aynı zamanda diğer paydaşlarımıza ulaşma konusundaki yadsınamaz ve ikame edilemez rolü ile stratejik ortağımız konumundadır” dedi.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı’nın imzasıyla “2015 Rekabet Mektubu”nun yayımlandığı belirtildi. 2009 yılından beri her yıl yayımlanan Rekabet Mektupları’nın yedincisi olan 2015 Rekabet Mektubu’nun teması, ‘medyanın rekabet kültürünün geliştirilmesindeki rolü’ olarak belirlendi. Medya yöneticilerine ve mensuplarına hitaben kaleme alınan mektupta Kaldırımcı, sıklıkla ‘dördüncü güç’ olarak nitelendirilen medyanın toplumun ve bireyin hayat kalitesinin yükselmesinde stratejik bir imkan ve unsur olduğunun altını çizdi. Tüketici refahını ve ekonomik özgürlükleri ön plana alan rekabet gücü yüksek bir ülke ekonomisinin rekabet ortamının varlığı, toplumsallaşması ve kurumsallaşması ile mümkün olacağını ifade eden Kaldırımcı, medya teşebbüslerinin rekabet hukuku, iş ahlakı, sosyal sorumluluk ve etkinlik bağlamında rekabetçi piyasa olgusuna yaklaşımlarının toplumsal açıdan önemli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Liyakate dayalı, adil ve rekabetçi bir anlayışın geliştirilmesine dönük toplumsal iletişimin etkinliğinde medyanın önemini vurgulayan Kaldırımcı, “Medya, yalnızca önemli bir kurumsal paydaşımız değil, aynı zamanda diğer paydaşlarımıza ulaşma konusundaki yadsınamaz ve ikame edilemez rolü ile stratejik ortağımız konumundadır” dedi.
Yalnızca kurumsal görüşlerin aktarıldığı bir metin olarak değil, medya mensupları ile Rekabet Kurumu arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesine, medya kuruluşlarının değerli eleştiri ve tavsiyelerinin alınmasına dönük bir davet olarak değerlendirilmesi temenni edilen mektubun tam metni Rekabet Kurumu’nun internet sayfasında yer aldı.