ÇOCUKLAR, BÜYÜKERŞEN'LE BULUŞTU
Soma'dan gelen çocuklar Eskişehir'deki çeşitli yerleri gezdikten sonra belediye binasında Büyükşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'le biraraya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen Somalı çocukları ve aileleriyle belediye meclis salonunda görüştü. Somalı çocuklar, Yılmaz Büyükerşen'e Eskişehir'de gezdikleri yerleri çok beğendiklerini söyleyerek "Soma'ya da belediye başkanı olmanızı istiyoruz" dedi.
Somalı çocukları Eskişehir'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz Büyükerşen, "Benim içimde de bir çocuk var. Devamlı yaramazlık yapıyor. Ben de çocuklara bir şeyler yapıyorum. Çocukların da Eskişehir'i beğenmesinden çok mutluyum. İnşallah Türkiye'nin bütün şehirleri böyle olur. Ben de sizin gibi ne hayal ettiysem onları yaptım" dedi.
Hürriyet Gazetesi yazarı ve 'Soma'nın Hayalleri var' adlı projenin koordinatörü Zeynep Gürcanlı da yaptığı konuşmada "Her şey Betül'ün babasına yazdığı mektupla başladı. Babasına yazdığı mektupla dedi ki; ben pilot olmak istiyorum dedi. Biz bunun üzerine Türk Hava Kurumu'na yapabilir miyiz diye sorduk. Çok olumlu bir cevap aldık. Bu bizi cesaretlendirdi. Biz sadece Betül ile kalmayalım bütün Somalı çocuklara soralım dedik. Hepsiyle temasa geçtik ve 210'dan fazla çocuğa ulaştık. Hemen hemen hepsine ulaştık. Hepsinin farklı farklı hayalleri oldu. Kimi bilgisayar istedi, kimi telefon istedi, kimisi de gezmek istedi. Eskişehir gezisi de görmek isteyenler nedeniyle geldiğimiz bir gezi" diye konuştu.
Yılmaz Büyükerşen çeşitli hediyeler verdiği Somalı çocuklar ve aileleriyle birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI