GİRESUN (AA) - Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'nu ziyaret etti.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Yeşil Yol Projesi'nin Giresun'un ekonomik ve sosyal gelişimine ciddi katkılar sağlayacağını belirtti.

Projenin durdurulduğu yönündeki haber ve söylemlerin doğru olmadığını ifade eden Gürel, "Sosyal medyada yayılan projenin mahkeme kararıyla durdurulduğu haberi dedikodudan ibaret. Söz konusu mahkemenin Yeşil Yol ile bir ilgisi yok. Giresun'da da proje tüm hızıyla sürüyor. Giresun sınırları içinde bizim ekiplerimiz tarafından sürdürülen çalışmalarda Bektaş, Kümbet, Paşa Konağı, Kulakkaya ve İnişdibi bağlantıları yapılmakta.  Bu proje bölgemizin kalkınmasının kilit anahtarıdır. Giresun'un ekonomik ve sosyal gelişimine ciddi katkılar sağlayacak" dedi.

Gürel, gelecek yıl, doğu ilçelerindeki yaylaların bağlantı yollarının yapımına başlanılacağını kaydetti. 

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise projenin Giresun için bir avantaj olduğunu aktararak, "İlimizde turizm yol bağlantılarının iyileştirilmesi, mevcut tali yolların birinci sınıf yol ağına dönüştürülmesi adına faydalıdır. Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasıyla doğa turizminden bahsetmeye başladığımız şu süreçte, Yeşil Yol projesi önemli bir geçiş virajı olacaktır" diye konuştu.