Yozgat Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Yozgat’tan Yerköy ilçesine bisiklet turu düzenledi.
Yozgat Cumhuriyet Meydanından başlayan ve Yerköy Bölge Trafik İstasyonunda son bulan bisiklet turuna İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 35 kilometre süre bisiklet turu sonunda tura katılanlara Yerköy Bölge Trafik İstasyonunda çeşitli ikramlar yapıldı.
Küçük çapta kazaların da yaşandığı bisiklet turunda insanların spor yapmaya özendirildiğini belirten Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, “Yozgat’ta Polis haftasına sportif bir etkinlikle başladık. Biz spor aktivitesi ile mesleğimizi özdeşleştirdik. Güvenlik görevlileri özgürlük ile güvenlik arasındaki hassas çizgiyi korumakla görevli. Bisiklet sporu da buna benziyor hem hareket halinde olmak zorundasınız hem de dengenizi korumak zorundasınız. Durduğunuzda veya dengenizi kaybettiğinizde nasıl ki düşerseniz güvenlik güçleri de özgürlük ve güvenlik arasındaki o hassas çizgiyi korumak zorunda. Biz de hem mesleğimizi hem bu sporu bir araya getirerek hem meslektaşlarımızı hem vatandaşlarımızı spor yapmaya teşvik etmek ve kuruluş yıl dönümünün açılışını bu etkinlikle başlamayı düşündük. Yozgat il merkezinden Yerköy ilçe merkezine kadar 35 kilometre arasında bisiklet turu düzenledi. Katılım güzel oldu. İleriki dönemlerde bu katılımın daha da artacağını düşünüyorum” dedi.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bisiklet turuna katılan vatandaşlar da, yapılan bu etkinlikten dolayı emniyet müdürlüğüne teşekkür etti.