Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde bulunan Bükülmez Karakolu'nda görevli piyade er 21 yaşındaki Hüseyin Koroç, sınır hattında nöbet tutarken Suriye tarafından açılan ateşle şehit oldu. Koroç'un şehit olduğu haberi, öğle saatlerinde Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi'ndeki ailesine bildirildi. Askeri yetkililer gittikleri evde şehit er Koroç'un annesi Fatma Koroç'a acı haberi verdi. Aldığı acı haberle yıkılan anne, Arapça ağıt yaktı. Şehit annesini komşuları ve haberi duyarak eve gelen yakınları teselli etti.


Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, yetkililer nakliyecilik yapan baba Ahmet Koroç da acı haberi vermek üzere çalıştığı yere gitti. 5 çocuğunun en büyüğü olan oğlu Hüseyin'in ölüm haberiyle yıkılan acılı anneyi ise kadın komutanlar teselli etmeye çalıştı.

ŞEHİT ACINA BABA YÜREĞİ DAYANAMADI

Suriye'den açılan ateş sonucu şehit düşen Piyade Er Hüseyin Koroç'un acı haberini alan babası Ahmet Koroç, baygınlık geçirdi. Baba Koroç'u bu sırada taziye dileklerini ileten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehit haberini aldıktan sonra komutana sarılan acılı baba, "O da sizin gibi giyinmişti. Kurban olurum ona. Komutanım onu göremedim. Daha yanına gidecektim" diyerek gözyaşı döktü.