Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (KESOB) Ahmet Övüç, seçimlerin esnafları mağdur ettiğini belirterek, “Bu sene esnafta fazlaca sıkıntı var. Geçen yıldan beri bir yılda ikişer, üçer seçim geçirmemiz sıkıntımızın nedenidir” dedi.
Seçimin olduğu dönemlerde yatırımların durduğunu vurgulayan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, “Yatırımlar hükümetin veya seçimin seyrine göre hareketlenirdi. Bu sene 7 Haziran seçimlerinden sonra tekrar 1 Kasım seçimlerinin yapılacak olmasından dolayı yatırımcı azaldığından ekonomi sekteye uğradı. Esnaf ve sanatkarımız bu konuda biraz daha mağdur oldu. Kayseri’deki esnaf ve sanatkarımız 6 ay çalışıp 6 ay tüketiyor. Bu sene 7 Haziran seçimlerinde duraklama yaşadık. 1 Kasım seçimleri dolayısıyla da duraklama yaşadık. Bu sene esnaf ve sanatkarlar açısından ölü diye nitelendirebileceğimiz bir sezon oldu” diye konuştu.
Euro ve dolar kurunun yükselmesinin esnafı zor durumda bıraktığını dile getiren Övüç, "İnşallah biran önce 1 Kasım seçimleri biter ve iyi bir sonuç ortaya çıkar. İstikrarlı bir hükümet çıkarsa önümüzdeki yıl en azından bu yılı telafi etmek için çaba harcarız. Ağustos ayı itibariyle esnaf ve sanatkarımız 180 tane kayıt, 73 tanede terk var. Bir taraftan da idamesini sağlamak için esnafımız mecburen fabrikalardan işçi çıkarmalar olduğundan dolayı biraz artış var. Fabrikalardan işçi çıkarmaların olmasından dolayı seyyar satıcılar da çoğalmaya başladı. Esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum. Önümüzdeki seçimin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.