1988 yılında kurulan ve Türkiye genelinde 19 şubesi bulunan Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Malatya’da da şubeleşerek yeni binasında hizmet vermeye başladı.
Amatör futbol oynamış ve Malatyaspor’un çeşitli yönetim kademelerinde görev almış Mahmut Cücemen başkanlığında oluşan TÜRFAD’ın Malatya yönetiminde Metin Taşpınar, Adil Kınık, Osman Gökhan ve Ali Yıldırım bulunuyor. Sivas Caddesi’ndeki dernek binasında aynı zamanda efsane kadrolar, eski yöneticiler ve şampiyonluk yaşayan oyuncuların fotoğrafları bulunuyor. TÜRFAD Malatya Şubesi Başkanı Mahmut Cücemen derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Öncelikli amaçlarının camiayı bir araya getirmek olduğunu söyleyen Cücemen, “Malatya futbol camiası bizim için çok değerli. Amatör yıllardan itibaren düşünürsek bizim de bir Trabzon, Gaziantep, Bursa kadar yetiştirdiğimiz değer var. Burada yıllarca dağılmış, bir birini unutmuş, kopukluk olmuş ilişkileri kesilmiş futbol camiamızı yeniden toparlamak istedik. Henüz 1 haftadır faaliyet gösteriyoruz. Çok güzel tepkiler aldık. Almanya’dan bile arayıp tebrik eden var” dedi.
200’ e yakın üyeleri olduğunu ifade eden Cücemen, “Sporun hangi aşamasında olursa olsun kimseyi ayrıştırmadan herkese kucak açtık. Burada eskiye dair çok güzel fotoğraflar var. Bu çatı altında hem değerlerimize sahip çıkacağız hem de Malatya futbolu için daha iyi neler yapılabilir diye kafa yoracağız. Camianın büyük bölümü bizlerin yanında. 10 gün içinde açılışımız olacak. Şimdiden tüm spor kamuoyunu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Malatyaspor eski yöneticisi Mahmut Cücemen’in başkanlığında şubeleşen TÜRFAD, 15 Haziran’da resmi açılışı gerçekleştirecek.