Gazeteci-Yazar ve Şair Rafet Sertoğlu tarafından hazırlanan ’Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. Yılına Özel 92 Eser’in tanıtımı gerçekleştirildi.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Nuh naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve çok sayıda davetli katıldı.
toplantıda konuşan Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, "Öncelikle aydınlanma çağının ana sloganı olan herşeyi sorgula, başkasının aklıyla akıllı olmak, başkasının aklını alarak kolaycılığa kaçma felsefesinden hareket eden aydınlanma çağının devamı olarak insanlarımızın bir defa herşeyi sorgulaması lazım. Sorgularken de bir takım bilgi birikimine sahip olmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yılında, geçmişten gelen tecrübeyi devraldığı için bu tecrübelerinde devamı inşallah bilgi birikimi ile gerçekleşecek" diye konuştu.
Gazeteci-Yazar ve Şair Rafet Sertdoğlu ise, kokteylin Kayseri’de yapılmasında ısrar ettiğinin altını çizerek, "Şehrin kültürel gelişimi ve kültürüne bir nebze olsun katkıda bulunmak için böyle bir şey istedim. Bana destek olan yayınevinin yetkililerine, beni yalnız bırakmayan dostlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Kayseri, İstanbul, İzmir ve Ankara’da bilgilerine müracaat ettiğim dostlarıma, ressam arkadaşlarıma ve grafikerlere emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.