İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında rehin alınan ve şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Adana’nın Kozan ilçesinde tören düzenlendi. Adliye önündeki törende savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları şehit savcı için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, törende yaptığı konuşmada, “Dün İstanbul Adliyesi’nde gerçekleşen menfur bir saldırı sonucu, bir terör eylemi sonucu değerli bir meslektaşımızı, Cumhuriyet Savcımızı Mehmet Selim Kiraz’ı maalesef kaybettik. Kendisi şehit olmuştur ama şu bilinmelidir ki bu terör eylemini bu saldırıyı gerçekleştiren örgütler, gruplar, kişiler bizleri hiçbir zaman baskı altına alamayacaklar. Bizleri hiçbir zaman korkutamayacaklar. Yargı camiası olarak kenetlendik. Biz yine işimizi hukuka ve yasaya göre uygun bir şekilde yapacağız. Yine vicdanlarımıza göre karar vereceğiz. Hiç kimsenin baskısı altında kalmayacağız. Hiçbir şekilde hiçbir örgütten, hiçbir kişiden, kurumdan korkmayacağız. Ben şehidimize ve ailesine tüm yargı camiasına, milletimize başsağlığı diliyorum. Allah hepimize sabır versin” dedi.
Başsavcı Mahmut Arslan’ın konuşmasının ardından şehit savcı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşuna Kozan Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru, Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez de katıldı.