Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na (MBSTS) tepki gösterdi.
Şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenmesi planlanan ve 22 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen MBSTS’ye karşı olduklarını belirterek, bu yönetmeliğin bir an önce durdurulmasını istedi. Diyanet Vakıf -Sen’in yıllardır hak mücadelesinde taviz vermediğini vurgulayan Önür, “Çalışanlarının haklarını savunmada, doğruları haykırmayı kendisine şiar etmiş olan sendikamız, diyanet çalışanlarının atama ve yer değişikliği gibi doğal haklarını kullanmak istediğinde hiçbir kurum çalışanlarının maruz kalmadığı sürece maruz kalmalarının karşısında olduğumuzu bildiririz” dedi.
Uygulamada sınava mı yoksa genel kültür yarışmasına mı tabi tutuldukları konusunda zorlandıklarını ifade eden Önür, “Genel merkezimiz tarafından iptali için mahkemeye verilen bu sınavın kaldırılması, hac-umre görevlendirmelerin kıdem esasına göre yapılması, hizmet içi eğitimde de uygulamanın bu yönde olması gerektiğini bildirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.