İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Elazığ’da tanışma yemeği düzenlendi. Özel bir otelde düzenlenen yemeğe İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, Davranış ve İletişim Uzmanı Ünlü Hipnozcu Adil Maviş, rehber öğretmenler, kurucu üyeler ve yöneticiler ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.
Düzenlenen yemekte konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, kaliteli bir nesil yetişmesi için ortaya çıktıklarını söyledi. Gayretli, "Benim ideal hedeflerimde her zaman eğitimci olmak vardı. Bu hedefim doğrultusunda hareket ettim ve şu an hedefime ulaşmış konumdayım. Gelişim Üniversitesi’nin Elazığ’da bulunmasının sonucu birlik ve beraberliğin içerisinde olmak suretiyle kaliteli bir neslin yetişmesini arzu ediyoruz. Bunun içinde temellerini birlik ve beraberlik içerisinde atalım diyoruz. Özelikle Gakkoşları eğitime çok değer veren bir şehir olarak görüyoruz. Bundan dolayı da ellerinden tutup özellikle hocalarımızın yüksek lisans ve doktora yapmak süratiyle, kalitelerine kalite katmak ve onların yetiştireceği öğrencilerin de kaliteli olması Türkiye’nin üretken hale gelmesi idealist ve hedeflerinin büyük olmasını sağlamak istiyoruz. Onun için yola çıktık ve bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde gelişen dünya lideri olan bir Türkiye’de bizler de varız diyoruz. Kaliteli bir neslin yetişmesi için varlığımızı göstermek istiyoruz. Çünkü Türkiye her zaman ve her gün gelişen bir ülke vaziyetine geliyor. Bizler de toplum olarak da buna ayak uydurmak zorundayız. Dünyayla barışık olmak ve dünyayla entegre olan bir nesil yetiştirmemiz lazım” dedi
Üretken bir nesil yetiştirme gayretiyle eğitime önem verdiklerini belirten Abdulkadir Gayretli, özellikle öğrencilerini üretken hale getirmek için projeler yaptırdıklarını söyledi. Gayretli, "Patentler aldırıyoruz. Türkiye’nin patent sayısını ve proje sayısını yükselterek dünya literatürüne imza attırmak istiyoruz. Öğrencilerimizin bursları çoğaldı. Her bir öğrencilerimizin yüzde 100, yüzde 50 ve ilk 5 tercihte, bizi tercih edip kazanırsa da yüzde 30 tercih bursu veriyoruz. Bu şekilde Türkiye’de öğrencilere en çok burs veren okul durumuna geldik. Öğrencilerimize proje yaptırıp, patent aldırdığımız ve para kazandırdığımız gibi aynı zamanda yurt dışına da gönderip bütün masraflarını karşılıyoruz. Onların dünya ile entegre olmasını sağladığımız gibi hocalarımızı da yüzde 100 burs vererek yüksek lisans yapmalarını sağlıyoruz. Doktora yapmak isteyen arkadaşlar da olursa da onlara da yüzde 50 burs vermek suretiyle hocalarımızın da özellikle Gakkoş, Elazığ’a mahsus olarak da öğretmen arkadaşlarımızın kalitesine kalite katmak için böyle bir gayretin içerisine girdik. Umarım bu imkanlardan yararlananlar çıkacaktır. Biz üniversite olarak hedeflerimize ulaşmaktayız. Bundan sonraki hedefimizde Türkiye’de ilk 10 üniversitenin içerisine girmek. Daha sonra da dünya çapında başarılı ilk 500 üniversite içine gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Yemeğin ardından otelin konferans salonunda katılımcılara Davranış ve İletişim Uzmanı Ünlü Hipnozcu Adil Maviş tarafından eğitim semineri verildi. Seminerde Adil Maviş, bir öğrenciyi uygulamalı hipnoz tekniği göstererek kısa süreli uyuttu. Seminer soru cevaplarla sona erdi.