HDP’den milletvekilliği aday adaylığına müracaat eden ve adeta aday gibi kolları sıvayarak seçim çalışmalarına başlayan HDP Gaziantep Milletvekili aday adayı İş Adamı Osman Demirci HDP Şahinbey İlçe Örgütü ve Demokratik Bölgeler Partisi’ni ziyaret ederek çeşitli açıklamalarda bulundu.
HDP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde baraj sorunu yaşamayacağına dikkat çeken Osman Demirci yaptığı açıklamada, “Bu dönemde herkes elini taşın altına kayarak demokrasiye, özgürlüklere, barışa, kardeşliğe, hukuka, sahip çıkacaktır. Partimizin baraj sorunu olmadığını düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalarda toplumun bütün kesimlerinin HDP çatısı altında birleştiğini görmek gelecekle ilgili umutlarımızı arttırmıştır” dedi.
“EZİLEN HALKLAR ASGARİ MÜŞTEREKLERDE BİR ARADA OLMALI”
HDP Şahinbey İlçe Örgütü ve Demokratik Bölgeler Partisi’ni ziyareti sırasında kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Osman Demirci, Türkiye’de etnik kökenlere dayalı parti olmadığını belirterek şöyle konuştu:
“Hemen her partide Kürt, Türk, Alevi Sünni insanlarımız var. Parti tabanlarındaki halkın birbiri ile önemli bir sorunu da yoktur. Sorun tavandaki siyasetçilerde. Bunun aşılması bu anlayışın yıkılması ve ezilen halkların asgari müştereklerde bir arada olması gerekir. Siyasette, eleştiriden çok insanlık için yapacaklarını ortaya koymalısın. Etnik ya da mezhepsel siyasetin başarıya ulaşması çok zor. Hatta böyle bir anlayışa sahip partinin iktidara gelmesi de çok zor ihtimaldir. Ayrıca tekçi bir zihniyet, bir ülke içinde çok tehlikelidir. Tüm bunların yanında siyaset yapanların Türk halkının hassasiyetlerine de önem vermesi gerekir.”
“HDP YÖNETİMLERİNDE VE ADAY ADAYLARI ARASINDA ÇOK EŞLİLERE YER YOK”
HDP İl teşkilatı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine katılan ve HDP’nin kadın haklarına sahip çıkan ve koruyan tek parti olduğunun da altını çizen HDP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Osman Demirci, gerek parti yönetiminde gerekse aday adaylığı müracaatlarında kadına şiddet uygulayan ve çok eşli olan erkeklere yer verilmediği ve bununda kamuoyuna açıklandığını hatırlatarak, “HDP Türkiye’nin en önemli kitle partisidir. HDP’nin Türkiye kadar Ortadoğu içinde önemi büyüktür. HDP Ortadoğu için bir model olup, Ortadoğu’yu kurtaracak projedir. HDP’de tüm kesimler Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Ermeni, Türkmen, herkesin yeri vardır. Herkes rahatlıkla siyaset yapabilir, herkes kendini ifade etme olanağı bulabilir. Hele hele kadınların HDP’de siyaset yapmaması için bir neden yoktur. HDP siyasette kadına eşit temsil hakkı tanıyor. Aynı zamanda çok eşli ya da kadına şiddet uygulayan ne aday edilir, nede yönetimde görev verilir. Kadın haklarına olan duyarlılığı, alınan bu karlar ile bizzat tatbik edilmektedir. HDP 7 Haziran’a bir bütün olarak hazırlanmakta, örgütlerimizin bütün birimleri, bütün dinamikleri günün her saati seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir” diye konuştu.